• *
 1. Actie vereist voor de nieuwe AVG privacywetgeving. Dit moet u weten als ondernemer.

  In 2018 is de nieuwe privacywetgeving “de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG / GDPR)” ingegaan. Deze nieuwe wetgeving stelt strengere eisen aan de manier waarop persoonsgegevens worden verwerkt. U als ondernemer moet hiervoor actie ondernemen. Het is een complexe zaak, maar we hopen u hierbij wat meer duidelijkheid te geven.
   
  Er moet binnen uw organisatie duidelijk in kaart zijn gebracht welke persoonsgegevens bewaard worden. Ook moet de klant de mogelijkheid krijgen om zijn of haar persoonsgegevens te laten verwijderen. U dient daarom goed naar uw bedrijfsvoering te kijken en een tekst op te stellen. Deze moet vervolgens door de (ex)klant opvraagbaar zijn. Het makkelijkste is om de tekst op uw website te plaatsen. Zeer waarschijnlijk heeft u nu al een privacy pagina met daarop een cookieverklaring. Ons advies is om die pagina uit te breiden met de tekst gericht op de persoonsgegevens. 

   

  Wat moet ik nu doen?

  Op deze pagina staat een checklist van zaken waar u aan moet denken.
  Onze mening is dat de tekst vooral niet te moeilijk moet zijn. Het moet makkelijk leesbaar zijn, zodat de klant altijd kan zien welke gegevens bewaard worden. Bekijk hier onze privacypagina, wellicht kunt u dit als voorbeeld nemen. Een groot deel van deze tekst is gegenereerd door deze online tool.

   

  Wat zijn precies persoonsgegevens?

  Alle gegevens die (in)direct gerelateerd zijn aan een individu zijn persoonsgegevens. Dus NAW gegevens, maar ook rekeningnummers, accountgegevens, e.d.

   

  Waar moet ik nog meer aan denken?

  • Laat klanten een verwerkersovereenkomst tekenen. Dit kan de tekst van de privacyverklaring zijn.
  • Worden er persoonsgegevens opgeslagen in het CMS van de website? Noteer dit in de tekst.
  • Worden er persoonsgegevens doorgestuurd naar andere partijen (zoals de boekhouder)? Noteer dit in de tekst.
  • Is de website met een HTTPS SSL certificaat beveiligd (het slotje in de adresbalk)? Als dat niet is, neem dan contact op met de hostingprovider. Wij hebben de sites van onze hostingklanten al zoveel mogelijk omgeschakeld.
  • Vinkjes voor het ontvangen van nieuwsbrieven of goedkeuren van bepaalde zaken mogen niet standaard aanstaan. Als dit wel zo is, laat dit dan aanpassen door de websitebouwer.

   

  Meer informatie:

 1. Wat vinden onze klanten?

  • Auto Ville Dordrecht, Dordrecht

   Flexibele, vlotte en vaktechnisch houding!
  • Autoservice Frans Huijbregts, Prinsenbeek

   Bij SatDesign hebben ze goed geluisterd en meegedacht voor onze nieuwe website. Tijdens de ontwikkeling van begin tot het eind ontzorgd. Zeer tevreden over de nieuwe website en ook de mobiel versie. Al vele complimenten gekregen.
  • ProRun

   Wij zijn zeer tevreden met onze nieuwe website! Meerdere mensen kunnen tegelijk aan diverse artikels werken, gemakkelijk en snel.