• *
 • *
 1. Google maps laat vertragingen in het openbaar vervoer zien

  Het is eigenlijk erg jammer dat de NS en andere vervoersbedrijven in Nederland zo weinig innoverend zijn. Dit soort bedrijven moeten juist nu inspringen in de mobiele dataverwerking. Er zijn tal van mogelijkheden te bedenken met de informatie van reistijden en vertragingen. Maar helaas blijft het vaak alleen maar bij een routeplanner. Google biedt wie weet ook in Nederland de oplossing.


  Google Maps is in ieder geval in Boston, Portland, San Diego, San Francisco, Madrid en Torino begonnen met het aanbieden van vertragingsgegevens in de maps. Je ziet op de plattegrond precies waar wat vertraging heeft. Je weet dan direct wat er zich af speelt op jouw route.

  Het gebruik van apps, Google Maps en andere mobiele websites spelen een steeds grotere rol. Zeker in het openbaar vervoer is de mobiele telefoon een veelgebruikt speeltje onder de wachtende klant. Het kan voor de vervoerder de meest eenvoudige weg zijn om deze klant te bereiken. Bijvoorbeeld de NS doet er nog te weinig mee. Ze kwamen noodgedwongen met een app nadat een gewone jongen de informatie van de NS site "striptte" en dit in een eigen iPhone app aanbood. "Trein" werd en is nog steeds mateloos populair. De NS app is vandaag de dag ook goed en de recensies van de gebruikers zijn positief. Toch zijn er nog nieuwe ideeën te bedenken. Vooral op het gebied van marketing kan de telefoon nog een grote rol gaan spelen.

  Hoe dan ook, Google mengt zich graag in alle hoeken en gaten van onze samenleving. Dus ook op het gebied van openbaar vervoer. Zij ontvangen met alle plezier de gegevens wanneer treinen, bussen en metro's rijden. Het zal daarom niet lang meer duren voordat ook in Nederland in Google Maps is te zien wanneer je nog even kunt blijven liggen, of juist moet haasten om je bus te halen.
   
  Door Pepijn van Rijen | Overnemen is alleen toegestaan met bronvermelding en link.
 1. Wat vinden onze klanten?