• *
 1. Gezond worden met Quantified Self gadgets

  Er is vandaag de dag al van alles te koop op het gebied van techniek. De opkomst van de traditionele desktop pc's zorgde ervoor dat er geleidelijk aan ook mobiele telefoons met allerlei functies gemaakt konden worden. Pas in 2007 nadat Apple met de iPhone op de markt kwam is het heel snel gegaan met het aanbod van mobiele apparaten. Nu in 2013 lijkt het erop dat de echte innovatieve ideeën even op zijn voor de smartphones. Wel is er afgelopen jaren een nieuwe markt ontstaan. Er komen steeds meer accessoires beschikbaar die communiceren met je telefoon. Veel van deze accessoires kunnen gebruikt worden om het gebruik van je lichaam in kaart te brengen.  Met speciale apps kan je vervolgens allerlei interessante statistieken opvragen. De term "Quantified Self" is geboren.
   
  "Quantified Self" wil niets anders zeggen dan dat je zelf alles in de gaten houdt. De term wordt dan ook voornamelijk gebruikt voor accessoires die ervoor moeten zorgen dat je gezonder gaat leven. Zo is Nike al enige tijd bezig met haar Nike+ steeds verder uit te breiden. Ze bieden je de mogelijkheid om via een App op je telefoon of iPod bij te houden waar en hoeveel kilometer je rent. Ook is er de Nike Fuelband op de markt. Dit is een armband die je de hele dag draagt en die vastlegt hoeveel je beweegt. Alle gegevens worden in de database van Nike bewaard en kunnen via de apps en website bekeken worden. Tevens kunnen er bepaalde doelen ingesteld worden, zodat je gestimuleerd wordt om steeds meer te gaan bewegen. Om jezelf nog meer te triggeren om een sportief mens te worden voeg je je vrienden die ook Nike+ hebben toe en kan je de gegevens van je vrienden met jezelf vergelijken.
   
  Vanaf dit jaar zal het aantal Quantified Self gadgets in een rap tempo toenemen. Er zijn nu al verschillende merken armbanden op de markt, die bijvoorbeeld kunnen nagaan of je wel goed slaapt. Maar er zijn ook detectoren om te zien of je wel goed zit, of dat je hart altijd goed functioneert. Of wat te denken van een weegschaal die alle gegevens naar je telefoon doorstuurt? Ben je bang dat de tomaat uit de supermarkt te veel schadelijke straling bevat? Dan is daar ook een sensor voor. Steek de sensor in de tomaat en sluit het aan op je iPhone en lees de gegevens via de speciale app uit. Een kind kan de was doen.
   
  Het mag duidelijk zijn dat de ontwikkelaars van computeraccessoires hun aandachtsgebied verplaatsen van de traditionele desktop-PC naar de mobiele telefoon en tablet. Je kunt stellen dat de markt nu echt rijp is voor dit soort accessoires. Voorheen was het vooral de "nerd" die er op zijn werkkamer mee aan de slag ging. Nu gebruikt iedereen het, overal en altijd. Op deze manier wordt het nog leuk om sportief bezig te zijn. 
 1. Wat vinden onze klanten?

  • trichis publishing, Rotterdam

   Onze vragen en wensen worden in no-time omgezet in acties.
  • Kiefer Bandenservice, Breda

   SatDesign is accuraat, reageert snel en komt zijn afspraken na. Eén aanspreekpunt zorgt voor een duidelijke en prima communicatie.
  • Colofon Creaties, Tilburg

   SatDesign denkt goed mee, reageert snel, is professioneel, komt afspraken correct na en voert haar opdrachten prima uit. Bovendien levert SatDesign voor een eerlijke prijs en op tijd. Genoeg ingrediënten voor een prettige samenwerking.