Satdesign kubus
Leestijd: 3 min.
Leestijd: 3 min.

Regels voor betrouwbare reviews bij online verkoop aan consumenten

Verkoop jij online producten aan consumenten, bijvoorbeeld via een webshop of social media? Grote kans dat je reviews verzamelt om je bezoekers te informeren over de kwaliteit van je producten. Vanaf 28 mei 2022 krijg je te maken met nieuwe Europese regels die moeten zorgen voor betrouwbare reviews.

De kracht van betrouwbare reviews

Onderzoek wijst uit dat 66% van de bezoekers een website op betrouwbaarheid beoordeelt door naar de reviews te kijken. Daarmee zijn reviews een belangrijk middel om je bezoekers te overtuigen voor jou te kiezen.

Naast algemene reviews over een onderneming, worden er ook veel productreviews verzameld. Bijvoorbeeld over wasmachine Y, type X. Gebruik jij productreviews in je webshop of bij het verkopen via social media? Dan zijn dit de nieuwe regels:

  • Je moet je bezoeker informeren over hoe je omgaat met reviews en wat je doet om te voorkomen dat mensen nepreviews plaatsen.
  • Het is verboden negatieve reviews te verwijderen, tenzij ze aantoonbaar nep zijn.
  • Het is verboden zelf een review te plaatsen alsof je een consument bent.
  • Heb je iemand betaald om een review te plaatsen? Dan moet je dit vermelden.
  • Het is verboden op social media zelf likes te plaatsen of te laten plaatsen bij je product.
  • Link je door naar een andere site die reviews over het product bevat? Dan moet je er zeker van zijn dat die reviews zijn gecontroleerd.


Deze regels gelden voor alle vormen van reviews, dus zowel bij een tekst, cijfer of een aantal sterren.

Zo controleer je de betrouwbaarheid van reviews

De nieuwe regels beschermen de consument. Het is de bedoeling dat ze alleen waarheidsgetrouwe reviews te zien krijgen, om zo zelf de afweging te kunnen maken of ze het product wel of niet kopen. Deze regels gelden in heel Europa om zo eerlijke concurrentie te bevorderen.

Als jij online producten verkoopt moet je er dus vanaf 28 mei 2022 voor zorgen dat de reviews die jij toont betrouwbaar zijn. Hoe doe je dat?

  • Zorg ervoor dat niet iedereen een review kan plaatsen. Zet dus geen openbare knop op je website, maar nodig klanten die het product kochten per e-mail uit om een review te plaatsen. Koppel dit eventueel aan een account.
  • Maak gebruik van externe partijen die de reviews controleren, zoals Kiyoh of Trustpilot. Vermeld wel op je website wat het reviewbeleid van die externe partijen is.
  • Controleer of er signalen zijn van misbruik. Is de persoon inderdaad klant? Wordt er een echte naam gebruikt of een nepnaam? Worden er vanaf hetzelfde IP-adres meerdere reviews geschreven? Staat de review vol met productkenmerken die een ‘normale’ klant nooit zo specifiek zou noemen? Dit zijn ‘rode vlaggen’ en aanleiding om de review verder te onderzoeken.

Overtreden van de regels

Wat als je de regels overtreedt? Je geeft hiermee, bewust of onbewust, bezoekers verkeerde informatie over je producten. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) kan hiervoor boetes uitdelen. Die kunnen oplopen tot 4% van de jaaromzet met een maximum van € 2 miljoen.

Onze verwachting is dat de ACM onvoldoende personeel heeft om hier actief op te controleren. Maar let op, mogelijk komen ze wel in actie als je bezoekers of concurrenten aan de bel trekken over jouw reviewbeleid. Zorg er dus voor dat jouw beleid op orde is en dat je kunt aantonen dat de reviews die je toont betrouwbaar zijn.

Leestip: lees in deze blog hoe je van een negatieve review een kans maakt om klanten voor je te winnen.

Danielle van Rijen

Danielle van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Op 15 mei 2002 werd het startschot gegeven voor Satdesign, inmiddels al weer 2 decennia geleden. Een mooi moment om terug te kijken op 20 jaar websites ontwikkelen.
Verkoop jij online producten aan consumenten, bijvoorbeeld via een webshop of social media? Grote kans dat je reviews verzamelt om je bezoekers te informeren over de kwaliteit van je producten. Vanaf 28 mei 2022 krijg je te maken met nieuwe Europese regels die moeten zorgen voor betrouwbare reviews.
Een negatieve review brengt je bloed al snel aan het koken. En al helemaal als je het gevoel hebt dat de klant onterecht zo negatief is. Maar wat doe je eraan? Verwijderen of reageren? Ik leg je uit wat beter is, zo kun jij deze situatie in jouw voordeel laten werken.
Als je begint met zakelijk bloggen dan is de inspiratie vaak ver te zoeken. Of je loopt juist over van de ideeën en weet niet waar te starten. In beide gevallen ben je op zoek naar het beste onderwerp om over te schrijven. Ik leg je uit welk onderwerp onmisbaar is als je indruk wil maken op je doelgroep.
Wie dieper in de hosting van een website duikt, komt de term DNS tegen. De letters staan voor Domain Name System, maar wat is DNS eigenlijk?
De agenda van iedere klusser, loodgieter en schilder zit tegenwoordig bomvol. En dat bijna allemaal via via want de website van de meeste bouwbedrijven is niet bepaald een klantenmagneet. Terwijl een goede site je, ook in deze tijd, veel oplevert. We bekijken waarom het juist nu interessant is om te investeren in een sterke website.
Hoe vaak gebruik jij Google om iets op te zoeken? En op welk zoekresultaat klik je dan? Waarschijnlijk kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. Je snapt dus het belang van een goede positie in Google. Maar ja, dat kost wel geld. In deze blog bespreken we of het slim is geld te investeren in zoekmachineoptimalisatie.
WordPress heeft meerdere pagebuilders waarmee je mooie websites kunt ontwikkelen. Een betaalde plugin die steeds populairder wordt is Elementor. We bespreken de belangrijkste voor- en nadelen van WordPress Elementor. Klein tipje van de sluier: in onze ogen hebben we het hier over de beste pagebuilder die er is, je leest dus meer voor- dan nadelen.
Bloggen is niet meer weg te denken als marketingstrategie. Maar sommige mensen zien alleen de nadelen. Het kost tijd, ze weten niet waarover ze moeten schrijven en die ene blog die ze ooit schreven leverde niets op. Maar bloggen is juist heel waardevol voor je bedrijf. In deze blog daarom 7 redenen om wel te gaan bloggen.

Contact

Via WhatsApp:
Of via e-mail: