Satdesign kubus
Leestijd: 7 min.
Leestijd: 7 min.

Wat kost een website van Satdesign?

Wij ontwikkelen maatwerk websites, dat betekent dat geen enkele website hetzelfde kost. Maar we geven je graag een indicatie van de kosten én laten je zien welke keuzes invloed hebben op de totaalprijs. We zijn hier heel open in, zo kun jij beslissen of we een goede match zijn.

Satdesign in vergelijking met de concurrentie

Misschien heb je ook al eens gekeken wat andere webdesignbureaus vragen voor een website. Sommigen zijn er heel open in, die noemen bijvoorbeeld prijzen van €500 of €1.000. Zij zijn zo duidelijk omdat zij een standaard product leveren. Vaak gebruiken zij een template waar ze jouw foto’s en teksten inzetten, dit maakt het makkelijk om de prijs te voorspellen.

Bij veel webbureaus kom je op de website echter geen prijs tegen. Dat komt omdat het bij maatwerk moeilijk is iets over de prijs te zeggen. Er zijn webdesignbureaus die voor een website €20.000 tot €50.000 rekenen, met uitschieters naar wel €100.000. Dat soort uitschieters hebben wij niet, want dat past niet bij onze doelgroep. Een website laten ontwikkelen door Satdesign kost €2.000 tot €10.000. We leggen je uit hoe we tot dit bedrag komen.

De keuzes die de kosten van een website beïnvloeden

Het is belangrijk om te beseffen wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een website. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Het opzetten van een plan van aanpak: hoe zorg je ervoor dat je website je ook geld oplevert?
 • Zoekmachineoptimalisatie.
 • Ontwikkelen van een design.
 • Het technisch realiseren van de website.
 • Schrijven van teksten.
 • Het selecteren of maken van foto’s, iconen, video’s en animaties.
 • Het vullen van de website.
 • Hosting en registratie van je domeinnaam.
 • Het onderhoud van je website.


Een goede website ontwikkelen, die echt past bij jouw organisatie én geld oplevert, kost dus aardig wat tijd. Wij snappen dat niet iedere website hetzelfde is. Misschien is het voor jou niets meer dan een digitaal visitekaartje. Dan zoek je een partij die alleen een basic design maakt, de site technisch bouwt en vult met de teksten en afbeeldingen die je zelf aanlevert. Ook dat kan bij Satdesign. Maar we zijn er ook voor je als je hoge eisen stelt aan je website en zoekt naar een gedegen plan van aanpak, ijzersterke teksten en handige gepersonaliseerde onderdelen die jouw werk makkelijker maken.

Satdesign levert maatwerk

De websites die wij maken zijn maatwerk. Geen enkele website ziet er hetzelfde uit. Ook de ‘achterkant’ is maatwerk. Pepijn is een rasechte programmeur. Hoewel wij websites maken in WordPress Elementor, zijn we niet gebonden aan de mogelijkheden van dit CMS. Kan iets niet in WordPress? Dan programmeren we er gewoon een stukje code bij. Denk bijvoorbeeld aan een locatiezoeker, offertetool of vacaturegenerator. En we richten WordPress zo optimaal mogelijk voor je in. Komt hetzelfde onderdeel op meerdere plaatsen terug? Dan hoef je dit maar op één plaats aan te passen. Een maatwerk website kost dus meer ontwikkeltijd, maar bespaart jouw organisatie veel tijd in het gebruik ervan.

Hoe onze kosten zijn opgebouwd

Je las al wat er allemaal komt kijken bij het ontwikkelen van een website. Hoe meer diensten je afneemt, hoe duurder de website is. En daarnaast telt natuurlijk mee hoeveel pagina’s de website krijgt en welke kwaliteit je van ons verwacht. Hieronder geven we een indicatie van de kosten per dienst, waarbij je natuurlijk zelf beslist welke diensten je zelf uitvoert of aan ons uitbesteedt.

De aanpak

We denken graag met je mee over de beste aanpak. Dit kan ‘uit de losse pols’ of op basis van een zoekwoordenonderzoek. De kosten voor een zoekwoordenonderzoek starten bij €500. Vind je de positie in Google erg belangrijk en wil je hier extra in investeren of wil je misschien wel aan de slag met online adverteren? Dan werken we hiervoor samen met een betrouwbaar online marketingbureau.

Het ontwerp

Zeker de helft van onze websites ontwerpen we zelf. Het komt ook voor dat we een designer inhuren. Bijvoorbeeld als je specifieke voorkeuren hebt of een nieuw logo wilt. Hoe duur die ontwerper is hangt af van jouw wensen, maar houd hierbij minimaal rekening met €1.200. Als we een website zelf ontwerpen ben je goedkoper uit.

Technische realisatie

Vervolgens bouwen we de website in WordPress Elementor. Reken hiervoor zeker met €2.000, maar dit bedrag kan oplopen als je uitdagende functies toevoegt of heel veel pagina’s hebt.

Teksten

Teksten kun je net zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt zelf schrijven, of door ons laten schrijven. Klanten met een kleine site en weinig concurrentie betalen hiervoor ongeveer €500. Dit bedrag kan oplopen tot zo’n €4.000, bijvoorbeeld als je site erg groot is of de concurrentie zo heftig is dat de tekst heel onderscheidend en conversiegericht moet zijn.

Fotografie en videografie

Dit doen we niet zelf. Je kunt zelf foto’s aanleveren of wij brengen je in contact met een professionele fotograaf of videograaf. Ook kunnen we kiezen voor stockfoto’s, maar dat heeft niet onze voorkeur omdat het je website minder persoonlijk maakt. De prijzen van professionals zijn divers en afhankelijk van de kwaliteit van de persoon die we inhuren en de hoeveelheid foto’s en video’s die je nodig hebt.

Het totale kostenplaatje

Als je dat allemaal bij elkaar optelt dan kom je tot de conclusie dat onze goedkoopste sites zo’n €2.000 kosten. Dit wordt meer als je aan de slag wil met online marketing, een huisstijl, teksten of fotografie of wanneer je een webshop hebt. Dat kost namelijk ook extra ontwikkeltijd. Maximaal ben je bij ons zo’n €10.000 kwijt.

Waarom prijs niet alles zegt

Je zag dat de ene website de andere niet is en dat jouw keuzes direct invloed hebben op de prijs van je website. Maar daarmee heb je wel zelf invloed op de kwaliteit van je site. Je kunt wel puur op prijs afgaan, maar als je straks een website hebt die je niet mooi vindt of die je niets oplevert dan heb je waarschijnlijk spijt van die keuze. Daarom is het belangrijk om ook te kijken naar wat de investering je oplevert. In onze blog ‘Hoe kies je een webdesignbureau’ lees je hoe je een bureau kiest dat uitstekend bij jouw organisatie past.

Satdesign is niet voor iedereen de beste keuze

Je las wat wij gemiddeld rekenen voor het ontwikkelen van een website. We snappen dat we voor sommigen te duur zijn en voor anderen misschien te goedkoop, die werken bijvoorbeeld liever samen met een grote organisatie. En dat is prima, Satdesign is niet voor iedereen de perfecte keuze.

Maar als jij op zoek bent naar een webbureau dat:

 • eerlijk advies geeft en alle aandacht voor je heeft;
 • goed nadenkt over de opbouw van je website zodat jij indruk maakt op je bezoeker en;
 • WordPress gebruikt maar zich niet laat tegenhouden door de beperkingen van dit CMS….


…dan is Satdesign een uitstekende keuze. Wil je kennismaken en ontdekken wat jouw maatwerk website kost én oplevert? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.

Danielle van Rijen

Danielle van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Beter goed gejat dan slecht bedacht toch? Nou, niet dus. Zelfs als er al 99 blogs over een onderwerp bestaan, dan nog wil je niet dat die van jou lijkt op die van een ander. Je wil opvallen en indruk maken. Met deze tips zorg je voor een originele blog en voorkom je plagiaat.
Bezoekers haken af als je website niet snel genoeg laadt. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om je WordPress website sneller te maken. Met een cache plug-in schieten je prestaties omhoog. We bespreken de voor- en nadelen van deze technische truc.
Ga je aan de slag met teksten schrijven voor je website of blog? Dan wil je natuurlijk wel dat iemand je teksten leest. Dat doel behaal je niet als je een suffe tekst schrijft of als niemand je pagina kan vinden. In deze blog deel ik daarom de basisbeginselen van het schrijven van SEO-teksten met je. Dit geeft jou de handvaten om content te ontwikkelen die wél indruk maakt.
Je bent in principe behoorlijk tevreden met je WordPress website. Hij ziet er goed uit, is makkelijk te onderhouden, maar ja…die snelheid. Het laden duurt eigenlijk te lang. En zowel je bezoeker als Google vinden de snelheid heel belangrijk. Maar hoe kan je WordPress sneller maken? We geven een paar tips.
Wij ontwikkelen maatwerk websites, dat betekent dat geen enkele website hetzelfde kost. Maar we geven je graag een indicatie van de kosten én laten je zien welke keuzes invloed hebben op de totaalprijs. We zijn hier heel open in, zo kun jij beslissen of we een goede match zijn.
Via de Bedrijfsprofielmanager van Google (voorheen: Mijn Bedrijf) registreer je belangrijke informatie over je onderneming. Deze informatie toont Google in de zoekresultaten als iemand zoekt op jouw bedrijfsnaam en in Google Maps. We laten je zien welke informatie je kunt instellen om zo jouw weergave in Google te verbeteren.
Op 15 mei 2002 werd het startschot gegeven voor Satdesign, inmiddels al weer 2 decennia geleden. Een mooi moment om terug te kijken op 20 jaar websites ontwikkelen.
Verkoop jij online producten aan consumenten, bijvoorbeeld via een webshop of social media? Grote kans dat je reviews verzamelt om je bezoekers te informeren over de kwaliteit van je producten. Vanaf 28 mei 2022 krijg je te maken met nieuwe Europese regels die moeten zorgen voor betrouwbare reviews.
Een negatieve review brengt je bloed al snel aan het koken. En al helemaal als je het gevoel hebt dat de klant onterecht zo negatief is. Maar wat doe je eraan? Verwijderen of reageren? Ik leg je uit wat beter is, zo kun jij deze situatie in jouw voordeel laten werken.

Contact

Via WhatsApp:
Of via e-mail: