Deze website gebruikt cookies. Klik hier voor meer informatie.
  1. “Zet uw ontwerp zonder problemen om naar een volwaardige website”

  1. Responsive webdesign

   Het is soms verwarrend om allerlei termen zoals responsive webdesign, mobiele webapp en of mobiele app uit elkaar te halen. Inhoudelijk zijn er wel degelijk verschillen en worden hieronder beknopt uitgelegd.
    

   Responsive webdesign

   Hierin wordt het grafische layout automatisch aangepast aan de schermgrootte van het scherm waarop de website bekeken wordt. Wanneer een scherm kleiner is dan een van te voren bepaalde resolutie, wordt de aangepast weergave getoond. Denk hierbij aan smartphones en eventueel ook tablets, maar ook of een mobiel normaal recht en of kwartslag is gedraaid. Wanneer u achter de computer het internetvenster verkleind door te slepen, ziet u op een gegeven moment dat het layout automatisch aanpast.
    
    
   Bekijk hier de uitleg van een responsive website:
    
    

   Webapp

   Een webapp is een op zich staande website naast of gecombineerd met de huidige site.
   Dit houdt in dat een mobiele webapp, grafisch  en inhoudelijk gezien compleet af kan wijken van de normale website. Dit wordt toegepast wanneer de mobiele versie bijvoorbeeld minder informatie op hoeft te komen dan de normale versie. Daarnaast kan het ook zijn dat de mobiele versie mooier en of moderner moet ogen t.o.v. de normale website.
    

   Mobiele app

   Een mobiele applicatie is het meest uitgebreide variant waarbij de functies van een smartphone ook optimaal worden benut. Een app wordt voor één platform ontwikkeld, dit omdat een iOS (iPhone / iPad) andere programmeercodes kent dan bijvoorbeeld een Android, Windows en of BlackBerry smartphone. Wilt u voor bijvoorbeeld iOS en Android een app laten ontwikkelen, dan dient u 2x een mobiele app af te nemen. Waarom een mobiele app? Vooral voor de technische functies die smartphones aanbieden en aan kunnen nemen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de "Push" berichten die verzonden dienen te worden naar de mobiele gebruikers. Deze functie kunnen niet toegepast worden d.m.v. een responsive design / website en of een mobiele webapp.
    

   Verschil in investering

   Wanneer u als bedrijf wilt investeren in een mobiel gebruiksvriendelijke website bent u met een responsive website het goedkoopste uit, gevolgd door mobiele webapp en mobiele app. Wilt u weten wat voor uw bedrijf van toepassing is? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, wij geven u hierover graag advies.
 1. Wat vinden onze klanten?

  • Autoservice Frans Huijbregts, Prinsenbeek

   Bij SatDesign hebben ze goed geluisterd en meegedacht voor onze nieuwe website. Tijdens de ontwikkeling van begin tot het eind ontzorgd. Zeer tevreden over de nieuwe website en ook de mobiel versie. Al vele complimenten gekregen.
  • R.O.B. Reclame, Zwijndrecht

   SatDesign schakelen we in als er intern onvoldoende capa- citeit beschikbaar is. Onze wensen laten we gewoon via e- mail weten, welke dan meestal direct doorgevoerd worden.
  • Colofon Creaties, Tilburg

   SatDesign denkt goed mee, reageert snel, is professioneel, komt afspraken correct na en voert haar opdrachten prima uit. Bovendien levert SatDesign voor een eerlijke prijs en op tijd. Genoeg ingrediƫnten voor een prettige samenwerking.