Satdesign kubus

Een nieuw CMS voor de webshop Trichisboeken.nl

Trichis is uitgeverij en content bureau in één. Hoe belangrijk het is dat je webshop gebruiksvriendelijk en mooi is, hoef je hen dan ook niet uit te leggen. We ontwikkelden voor dit Rotterdamse bedrijf de webshop Trichisboeken.nl in WordPress.

Ontwerp: Trichis
Teksten: Trichis
Technische realisatie: Satdesign

Met de tijd meegaan

Trichis publiceert als uitgeverij zo’n 40 boeken en magazines per jaar. Daarnaast ontwikkelt het bedrijf online content en ontwerpt zij websites. Trichis vindt het belangrijk dat de eigen websites regelmatig een opfrisbeurt krijgen. Hierdoor blijven deze goed aansluiten op de behoefte van de online bezoekers.

Vlekkeloos overstappen op WordPress

De vorige versie van Trichisboeken.nl draaide op het CMS dat Satdesign zelf ooit ontwikkelde. Toen Trichis met een nieuw ontwerp kwam, was de eerste vraag daarom welk CMS we hiervoor zouden gebruiken. De keuze viel al snel op WordPress omdat het systeem continue in ontwikkeling blijft en daardoor met de tijd meegaat. 

De ontwerpers van Trichis leverden het design aan. Vervolgens vertaalde Satdesign dit in een gebruiksvriendelijke WordPress omgeving. Omdat we het CMS personaliseerden kunnen de collega’s van Trichis de webshop makkelijk zelf aanpassen. Om de overgang vloeiend te laten verlopen, schreven we een script waarmee de boeken uit het oude CMS werden overgezet naar WordPress. Wel zo makkelijk voor de gebruiker. 

Samenwerken met ontwerpers

Het ontwikkelen van een website voor ontwerpers brengt altijd extra uitdagingen met zich mee. De kunst is om het ontwerp zo goed mogelijk na te bouwen zonder daarbij de snelheid van de site en het bedieningsgemak van het CMS uit het oog te verliezen. Het geeft dan ook altijd een goed gevoel als er weer een nieuw project live gaat.

De ervaring van Trichis:

Het was voor ons een spannend traject omdat onze webshop overging naar een nieuw systeem. We hebben geen downtime gehad en de begeleiding door Satdesign naar het nieuwe systeem is heel voortvarend gegaan.
Jan Laban
Eigenaar Trichis

Hoe Trichis Satdesign omschrijft: