Satdesign kubus

Een razendsnelle conversiegerichte website voor Hallux​

Bij Hallux Podotherapie werken echte voetspecialisten. Met verschillende behandelingen brengen zij hun cliënten weer in beweging. Een belangrijk deel van de afspraken wordt online gemaakt. Met een supersnelle website en sterke teksten helpt Satdesign Hallux om dit kanaal nog beter te benutten.

Wat brengt mensen in beweging?

Voor de podotherapeuten van Hallux is dat antwoord simpel: met de juiste behandeling verminderen of verdwijnen voetproblemen waardoor mensen weer in beweging komen. Maar om dit mogelijk te maken is het belangrijk dat mensen met voetproblemen de weg naar één van de meer dan 70 Hallux Podotherapie praktijken weten te vinden. Een goede online vindbaarheid is daarbij essentieel. Gelukkig heeft de website van Hallux al jaren een toppositie in de Google zoekresultaten. Langzaam zakte deze positie terug, met name door een verouderde website. Hallux vroeg ons het tij te keren met een website die snel laadt, waarbij het ontwerp van de mobiele versie voorop staat en met teksten die voor afspraken zorgen.

WordPress, maar dan zonder thema of pagebuilder

Een snelle website die ook goed laadt op de smartphone is enorm belangrijk voor de positie in Google. Vaak bestaat ten onrechte het idee dat een nieuwe website automatisch sneller is dan een oude. Dat is niet zo, om een website écht snel te laten laden is verstand van techniek nodig. Daarom bouwden we de website in WordPress zonder een thema of pagebuilder te gebruiken. Hierdoor is er geen onnodige ‘ballast’ van bijvoorbeeld plug-ins en opties die Hallux toch niet nodig heeft. Samen met een paar andere technische handigheidjes heeft dit voor een razendsnelle website gezorgd. De resultaten in de Google Pagespeedtest bewijzen het nut van deze aanpak.

Maatwerk is vakwerk

Bouwen zonder thema of pagebuilder brengt ook nadelen met zich mee. Zo is het lastiger om de website te veranderen als je zelf niet kunt programmeren. Hier zijn gelukkig wel oplossingen voor te bedenken. Zo maakte Pepijn zelf plug-ins voor het toevoegen van locaties en podotherapeuten en zijn ook teksten en afbeeldingen makkelijk door Hallux zelf aan te passen. Met handige instructievideo’s zorgden we ervoor dat de collega’s van Hallux weten hoe ze dit moeten doen.  

De locatiezoeker programmeerde Pepijn helemaal op basis van de wensen van Hallux én hij heeft ervoor gezorgd dat Google reviews direct bij de juiste locatie worden geladen. Een uitdagende klus, maar wel heel waardevol omdat dit het gebruiksgemak voor Hallux enorm vergroot.

Teksten die mensen in beweging brengen

In de behandelingen van de Hallux podotherapeuten staat het belang van de cliënt voorop. Ze geven deskundig advies en luisteren goed naar de gewenste uitkomst van de behandeling. Deze betrokkenheid en deskundigheid wilde Hallux ook online uitstralen. Hiervoor waren nieuwe teksten nodig. Daniëlle werd als contentcoach ingeschakeld. Ze schreef de teksten voor de hoofdpagina’s en adviseerde Hallux bij het schrijven van de onderliggende pagina’s. Door goed in te spelen op de pijnklacht van de bezoeker, duidelijkheid te geven over de behandeling én de voordelen ervan, motiveren we de bezoeker een afspraak in te plannen. Daarbij is natuurlijk ook rekening gehouden met het zoekgedrag van de doelgroep. Enerzijds zodat we antwoord geven op relevante vragen, maar ook om hoger te eindigen in de zoekresultaten. Zo zorgen we ervoor dat de cliënt ook online in beweging komt.

Ervaring Hallux:

We zijn uitermate tevreden over de samenwerking met Pepijn en Daniëlle, echt dikke complimenten hoe jullie dit project hebben opgepakt. Als duo vullen jullie elkaar goed aan. Pepijn maakt echt het verschil met de slimmigheidjes die hij in de website heeft gebouwd om het voor ons zo makkelijk mogelijk te maken. En Daniëlle heeft teksten geschreven waar wij ons in absoluut in herkennen en heeft als projectleider gezorgd voor een vlotte samenwerking.

Bianca Reijngoud-Teuns
Operationeel manager Hallux