Satdesign kubus

Een website voor en door de creatievelingen van de Triple O Campus

De Triple O Campus is dé broedplaats voor creativiteit en technologie in Breda. De campus huisvest meer dan 90 kleine en grote bedrijven. Met haar nieuwe website geeft de Triple O Campus creatievelingen meer dan genoeg redenen om zich te vestigen op de campus.  

Ontwerp: Satdesign
Teksten: Triple O Campus
Technische realisatie: Satdesign

Een unieke parel

Breda wordt ook wel de parel van het Zuiden genoemd. In het centrum van de stad bevindt zich een campus die glans geeft aan die parel. Op de Triple O Campus bevinden zich 8 bijzondere kantoorpanden. Een deel daarvan wordt in units verhuurd aan bedrijven met een creatieve of technologische achtergrond. Mooie kantoren, gezellige events en een heerlijke vibe geven karakter aan de campus. Dit karakter kwam online niet tot uiting. Als één van de huurders van het Blushuis (onderdeel van de campus) werd ons gevraagd een nieuwe website te ontwikkelen. Een opdracht waar wij direct heel enthousiast van werden.

Creatief, maar niet té creatief

Dat is de opdracht die wij onszelf gaven. Een belangrijk doel van de website was het aantrekken van nieuwe huurders uit de creatieve of technologische sector. Een pittige klus, want juist deze doelgroep is al heel wat gewend als het op websites aankomt. De valkuil voor veel creatieve websites is echter dat het vooral gaat om het plaatje. Het is vaak mooi om naar te kijken, maar niet zo functioneel. Het is een ware zoektocht om de informatie te vinden die  je nodig hebt. En dat wilden wij voorkomen. De website moest wel creativiteit uitstralen, maar ook praktisch zijn en de bezoeker bieden waar hij behoefte aan heeft.

Lekker praktisch

Pepijn ontwierp de website en bouwde hem vervolgens met WordPress Elementor. Natuurlijk zonder een template te gebruiken, zodat de website echt alles uitstraalt waar de Triple O Campus voor staat. De admin omgeving is praktisch ingericht zodat het makkelijk is om zelf evenementen, nieuws of huurders toe te voegen.

De kracht van samen

De onderlinge samenwerking is één van de dingen die het werken op de campus zo mooi maakt. Regelmatig werken bedrijven samen aan een opdracht, zo ook aan deze website. Online marketingbureau Think leverde input voor de opzet van de pagina’s en de teksten. Think Yellow ontwierp een gloednieuw logo en het beeldmateriaal komt van Lemon Goose en zestien:negen.  

De eerste resultaten zijn al zichtbaar, de aanvragen voor rondleidingen stromen binnen. Fijn dat we hieraan hebben bijgedragen. Zo wordt het nog fijner werken op de campus. 

Ervaring Triple O Campus:

Een website voor een plek waar zóveel gebeurt, is best een uitdaging. Het moest in een oogopslag een (zo goed mogelijk) beeld geven van wat de Triple O Campus is en dat is Satdesign gelukt. Het is één van de belangrijkste middelen in de nieuwe huisstijl en het weerspiegelt precies wat we uit willen stralen. Het was fijn en snel werken met beiden. Aanpassingen/wensen vanuit mij werden razendsnel uitgevoerd. Uiteraard werd er ook meegedacht, want het moet wel kloppen, zo’n website. Ik voelde me daardoor enorm gesteund. We krijgen veel complimenten over de website, dus ons doel is behaald!