Satdesign kubus
Leestijd: 2 min.
Leestijd: 2 min.

De wijziging op mijn website is niet zichtbaar. Hoe los ik dat op?

Je website gebruikt een ‘cache’. Het kan daarom zijn dat een gemaakte wijziging niet altijd direct zichtbaar is voor de bezoeker. Er is een eenvoudige manier om de wijziging direct zichtbaar te maken voor iedereen.

Cache legen

Door de cache van de website te legen zorg je er voor dat de pagina opnieuw opgebouwd wordt, inclusief de nieuwe wijziging(en). Doe dit als volgt:

  1. Ga met de muis in de zwarte balk bovenaan het scherm over ‘WP Rocket’.
  2. Klik op ‘Clear and preload cache’.


Meestal wordt de cache automatisch geleegd wanneer je een pagina opslaat. Maar dit gebeurd dus helaas niet altijd. Ons advies is daarom om bovenstaande te doen wanneer je klaar bent met het doorvoeren van alle wijzigingen.

Tip: als je een privé (of incognito) venster opent in je browser, kan je precies zien hoe je bezoekers de website te zien krijgen. Op die manier kan je testen of je pagina goed is gecachet.

Waarom gebruikt je website een cache?

Een pagina bestaat uit heel veel losse elementen, bijvoorbeeld nieuwsberichten, tekst, afbeeldingen en een formulier. Al die elementen staan los in de database. Als iemand een pagina opvraagt wordt de inhoud steeds opnieuw samengesteld met elementen uit die database.

De server gebruikt veel capaciteit om alle actuele gegevens op te halen. Hoe meer inhoud of plug-ins een website heeft, hoe meer tijd hiervoor nodig is. Een cache is een bewaarde samengestelde pagina. Een volgende bezoeker krijgt dan direct die pagina te zien. De pagina staat op deze manier veel sneller op het scherm.

Lees onze andere blog ‘De ideale tool om je website sneller te maken’ voor meer informatie.

Pepijn van Rijen

Pepijn van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Het is mogelijk om je website ergens anders onder te brengen, maar hosting via Satdesign biedt een aantal belangrijke voordelen.
Satdesign is een klein bedrijf. Twee man sterk. Dat is even wennen als je gewend bent aan een groot webdesignbureau. Ik licht je daarom toe wat je kunt verwachten van onze bereikbaarheid.
Satdesign zit sinds 1 juni 2021 in het Blushuis in Breda. Graag vertel ik je in deze blog meer over dit gebouw. Waarom zitten we hier en wat zijn de voordelen om in een ‘verzamelgebouw’ onze zaken te doen?
Je website gebruikt een ‘cache’. Het kan daarom zijn dat een gemaakte wijziging niet altijd direct zichtbaar is voor de bezoeker. Er is een eenvoudige manier om de wijziging direct zichtbaar te maken voor iedereen.
Regelmatig vragen ontwerpers mij hun design om te bouwen tot een website. Standaard krijg ik daarna de vraag ‘wat moet ik hiervoor aanleveren?’. In deze blog een kijkje in de keuken. Zo zie je hoe ik werk en wat ik nodig heb om jouw ontwerp tot leven te brengen.
Een website is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid en het is essentieel dat het up-to-date blijft om de aandacht van bezoekers te trekken en vast te houden.
Tegenwoordig is het hebben van een zakelijke website een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, een website kan je helpen om je klantenbestand te vergroten en je merk te versterken.
Een belangrijk aspect van webdesign is het creëren van een website die gemakkelijk te gebruiken is voor jouw bezoekers. Het optimaliseren van jouw website voor een betere gebruikerservaring kan resulteren in een hogere betrokkenheid van jouw publiek en een betere conversieratio.
Voor onze websites betaal je een eenmalige prijs én sluit je een maandelijks onderhoudsplan af. Hierbij betaal je iedere maand voor het goed en veilig functioneren van je site. We leggen je uit waarom we met een onderhoudsplan werken.