Satdesign kubus
Leestijd: 5 min.
Leestijd: 5 min.

Een maatwerk website laten maken in WordPress

WordPress heeft veel mogelijkheden. Van het maken van een website met kant-en-klare templates tot het volledig programmeren van alle onderdelen. Kies je voor een maatwerk website dan houdt je webbouwer rekening met jouw wensen. Hij maakt het je zo makkelijk mogelijk om zelf inhoud aan te passen of toe te voegen. We delen een aantal voorbeelden uit onze praktijk met je.

Gepersonaliseerde rubrieken

Sommige websites maken gebruik van een overzichtspagina met daarop een lijst subpagina’s. Denk bijvoorbeeld aan een vacatureoverzicht, toekomstige evenementen of de verschillende vestigingen van je bedrijf. De onderliggende pagina’s hebben vervolgens dezelfde opmaak.

Het is natuurlijk makkelijk als jij dit zelf aan kunt passen. Je wil niet iedere vacature laten toevoegen door je webbouwer. Dit kost tijd en geld. Daarom is een maatwerk indeling van WordPress zo handig. Je kunt zelf een item toevoegen én je weet zeker dat het in de juiste opmaak op de website verschijnt.

Veel webbouwers gebruiken hiervoor de rubriek ‘Berichten’. Maar helaas is dat niet fool-proof. Je moet het item iedere keer opnieuw in de juiste categorie indelen, anders gaat het fout.

Echt maatwerk wordt het pas als WordPress zo is ingericht dat je in het menu een speciale rubriek hebt voor bijvoorbeeld je vacatures. Als je die opent kun je makkelijk een nieuwe vacature toevoegen. Je ziet alleen de invulvelden die relevant zijn en weet dus zeker dat de juiste info in de juiste opmaak op de website verschijnt.

Wij gebruiken hiervoor de betaalde plug-in Crocoblock JetEngine. We hebben hier veel goede ervaringen mee en onze klanten zijn tevreden over de gepersonaliseerde indeling van het WordPress dashboard.

Unieke onderdelen op je website

Een maatwerk website kenmerkt zich ook door unieke onderdelen die gebruiksvriendelijk zijn voor jou én je bezoeker. Sommige plug-ins bereiken dit effect. Maar soms zijn ze erg duur, of doen ze net niet wat jij wil. 

Een zelf geprogrammeerde plug-in is dan de oplossing. Dan weet je zeker dat het precies werkt zoals jij voor ogen hebt. Dan is het ineens wel mogelijk om jouw specifieke wens te realiseren op je website. 

Dit is wat maatwerk zo waardevol maakt

Een voorbeeld: op dit moment ontwikkelen we een website voor een onderneming met veel vestigingen. Hiervoor bouwen we een unieke locatiezoeker. De bezoeker vult zijn of haar postcode of plaatsnaam in en ziet welke locaties in de buurt liggen. 

Nu kan dit ook met een standaard plug-in. Maar wat deze locatiezoeker zo bijzonder maakt is het gebruiksgemak voor de eigenaar van de website. Er komen regelmatig nieuwe locaties bij, wel zo handig als de beheerder die locaties zelf kan toevoegen. 

Aan de achterkant hoeft de beheerder alleen maar de naam van de vestiging en de adresgegevens in te vullen. De plug-in die wij ontwikkelden zoekt er automatisch de lengte- en breedtegraad bij zodat de locatiezoeker altijd de dichtstbijzijnde vestiging toont. En een mooie toevoeging: ook wordt in Google Maps de ‘place id’ bepaald. Dit maakt het mogelijk de klantreviews per vestiging op te halen in WordPress en te tonen op de daarvoor bestemde pagina.

Je ziet, de actie voor de beheerder wordt zoveel mogelijk beperkt. Met een paar kleine acties zet hij de plug-in aan het werk. Allerlei zaken die normaal handmatig plaatsvinden zijn nu geautomatiseerd. Dat scheelt veel tijd en is minder foutgevoelig. 

Hoe bepaal ik of een maatwerk WordPress website bij mij past?

Het leveren van maatwerk kost je webbouwer extra tijd en is dus duurder in aanschaf dan een ‘standaard’ WordPress website. Aan de andere kant levert het voordelen op. Je kunt unieke onderdelen op je website toevoegen die indruk maken op je bezoeker. Of je bespaart tijd omdat het wel heel makkelijk is om zelf dingen te wijzigingen of toe te voegen.

Maar stel nu dat je niet op zoek bent naar unieke onderdelen, of je bent niet van plan je website regelmatig zelf aan te passen, dan is die investering zijn geld misschien helemaal niet waard. 

Bespreek daarom altijd goed met je webbouwer wat je wensen zijn. En beoordeel of die partij kundig genoeg is om je wensen uit te voeren. Vraag bijvoorbeeld om voorbeelden of een demonstratie. Er is niets vervelender dan te eindigen met een website waarbij het een drama is om de content aan te passen, of waarbij het niet mogelijk is in de loop van de tijd nieuwe ideeën toe te voegen omdat de bouwer niet weet hoe hij dat voor elkaar krijgt. 

Laten wij bij Satdesign nou wél kundig genoeg zijn 😃👍. Wil je er over praten? Neem dan contact met ons op. We komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

Pepijn van Rijen

Pepijn van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Voor onze websites betaal je een eenmalige prijs én sluit je een maandelijks onderhoudsplan af. Hierbij betaal je iedere maand voor het goed en veilig functioneren van je site. We leggen je uit waarom we met een onderhoudsplan werken.
Webteksten schrijven is een vak apart. Je wil natuurlijk dat jouw doelgroep zich herkent en denkt ‘ja, dat wil ik!’ Niet gek dus dat je erover nadenkt om de teksten van jouw website door een ander te laten schrijven. Maar wat kost dat eigenlijk?
Vandaag de dag is het vrij eenvoudig om een website te maken. Tenminste… zo lijkt het. Er zijn genoeg aanbieders waarmee jij als ondernemer de mogelijkheid hebt om een eigen website online te zetten. Maar wat zijn de valkuilen als je dat doet? We vertellen je graag waar je op moet letten.
Online ondernemen is leuk, maar er komt veel bij kijken. Privacy is een belangrijk thema. Als je een eigen website hebt, moet je rekening houden met twee zaken: cookies en de verwerking van persoonlijke gegevens. Door het opstellen van een goede cookieverklaring en privacyverklaring voldoe je aan de wetgeving.
Bekijk wat een copywriter volgens Danielle echt uniek maakt in de blog die zij schreef voor Frankwatching.
Om online te groeien moet je het vertrouwen winnen van je bezoekers. Zonder vertrouwen komt er geen deal. We laten je zien met welke bewezen strategie je dit voor elkaar krijgt en wat het je oplevert.
Het is de grootste digitale ergernis. Spam. Het is belangrijk dat je herkent wanneer je met spam te maken hebt. Voor je het weet heb jij je wachtwoord, pincode of andere gevoelige gegevens gedeeld. Gelukkig houdt de server 99% van alle spamberichten tegen, maar met deze tips ben je ook goed voorbereid op die ene mail die er toch nog tussendoor glipt.
WordPress heeft veel mogelijkheden. Van het maken van een website met kant-en-klare templates tot het volledig programmeren van alle onderdelen. Kies je voor een maatwerk website dan houdt je webbouwer rekening met jouw wensen. Hij maakt het je zo makkelijk mogelijk om zelf inhoud aan te passen of toe te voegen. We delen een aantal voorbeelden uit onze praktijk met je.
Je website is een soort extra werknemer voor je bedrijf. Hij helpt je aan nieuwe klanten. En net als je werknemers kan hij kuren vertonen waardoor hij niet optimaal presteert. Door je website regelmatig te onderhouden, voorkom je problemen. Ik leg je uit waarom een onderhoudscontract een fijne verzekeringspolis is.