Satdesign kubus
Leestijd: 5 min.
Leestijd: 5 min.

Een maatwerk website laten maken in WordPress

WordPress heeft veel mogelijkheden. Van het maken van een website met kant-en-klare templates tot het volledig programmeren van alle onderdelen. Kies je voor een maatwerk website dan houdt je webbouwer rekening met jouw wensen. Hij maakt het je zo makkelijk mogelijk om zelf inhoud aan te passen of toe te voegen. We delen een aantal voorbeelden uit onze praktijk met je.

Gepersonaliseerde rubrieken

Sommige websites maken gebruik van een overzichtspagina met daarop een lijst subpagina’s. Denk bijvoorbeeld aan een vacatureoverzicht, toekomstige evenementen of de verschillende vestigingen van je bedrijf. De onderliggende pagina’s hebben vervolgens dezelfde opmaak.

Het is natuurlijk makkelijk als jij dit zelf aan kunt passen. Je wil niet iedere vacature laten toevoegen door je webbouwer. Dit kost tijd en geld. Daarom is een maatwerk indeling van WordPress zo handig. Je kunt zelf een item toevoegen én je weet zeker dat het in de juiste opmaak op de website verschijnt.

Veel webbouwers gebruiken hiervoor de rubriek ‘Berichten’. Maar helaas is dat niet fool-proof. Je moet het item iedere keer opnieuw in de juiste categorie indelen, anders gaat het fout.

Echt maatwerk wordt het pas als WordPress zo is ingericht dat je in het menu een speciale rubriek hebt voor bijvoorbeeld je vacatures. Als je die opent kun je makkelijk een nieuwe vacature toevoegen. Je ziet alleen de invulvelden die relevant zijn en weet dus zeker dat de juiste info in de juiste opmaak op de website verschijnt.

Wij gebruiken hiervoor de betaalde plug-in Crocoblock JetEngine. We hebben hier veel goede ervaringen mee en onze klanten zijn tevreden over de gepersonaliseerde indeling van het WordPress dashboard.

Unieke onderdelen op je website

Een maatwerk website kenmerkt zich ook door unieke onderdelen die gebruiksvriendelijk zijn voor jou én je bezoeker. Sommige plug-ins bereiken dit effect. Maar soms zijn ze erg duur, of doen ze net niet wat jij wil. 

Een zelf geprogrammeerde plug-in is dan de oplossing. Dan weet je zeker dat het precies werkt zoals jij voor ogen hebt. Dan is het ineens wel mogelijk om jouw specifieke wens te realiseren op je website. 

Dit is wat maatwerk zo waardevol maakt

Een voorbeeld: op dit moment ontwikkelen we een website voor een onderneming met veel vestigingen. Hiervoor bouwen we een unieke locatiezoeker. De bezoeker vult zijn of haar postcode of plaatsnaam in en ziet welke locaties in de buurt liggen. 

Nu kan dit ook met een standaard plug-in. Maar wat deze locatiezoeker zo bijzonder maakt is het gebruiksgemak voor de eigenaar van de website. Er komen regelmatig nieuwe locaties bij, wel zo handig als de beheerder die locaties zelf kan toevoegen. 

Aan de achterkant hoeft de beheerder alleen maar de naam van de vestiging en de adresgegevens in te vullen. De plug-in die wij ontwikkelden zoekt er automatisch de lengte- en breedtegraad bij zodat de locatiezoeker altijd de dichtstbijzijnde vestiging toont. En een mooie toevoeging: ook wordt in Google Maps de ‘place id’ bepaald. Dit maakt het mogelijk de klantreviews per vestiging op te halen in WordPress en te tonen op de daarvoor bestemde pagina.

Je ziet, de actie voor de beheerder wordt zoveel mogelijk beperkt. Met een paar kleine acties zet hij de plug-in aan het werk. Allerlei zaken die normaal handmatig plaatsvinden zijn nu geautomatiseerd. Dat scheelt veel tijd en is minder foutgevoelig. 

Hoe bepaal ik of een maatwerk WordPress website bij mij past?

Het leveren van maatwerk kost je webbouwer extra tijd en is dus duurder in aanschaf dan een ‘standaard’ WordPress website. Aan de andere kant levert het voordelen op. Je kunt unieke onderdelen op je website toevoegen die indruk maken op je bezoeker. Of je bespaart tijd omdat het wel heel makkelijk is om zelf dingen te wijzigingen of toe te voegen.

Maar stel nu dat je niet op zoek bent naar unieke onderdelen, of je bent niet van plan je website regelmatig zelf aan te passen, dan is die investering zijn geld misschien helemaal niet waard. 

Bespreek daarom altijd goed met je webbouwer wat je wensen zijn. En beoordeel of die partij kundig genoeg is om je wensen uit te voeren. Vraag bijvoorbeeld om voorbeelden of een demonstratie. Er is niets vervelender dan te eindigen met een website waarbij het een drama is om de content aan te passen, of waarbij het niet mogelijk is in de loop van de tijd nieuwe ideeën toe te voegen omdat de bouwer niet weet hoe hij dat voor elkaar krijgt. 

Laten wij bij Satdesign nou wél kundig genoeg zijn 😃👍. Wil je er over praten? Neem dan contact met ons op. We komen graag bij je langs om de mogelijkheden te bespreken.

Pepijn van Rijen

Pepijn van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Het is de grootste digitale ergernis. Spam. Het is belangrijk dat je herkent wanneer je met spam te maken hebt. Voor je het weet heb jij je wachtwoord, pincode of andere gevoelige gegevens gedeeld. Gelukkig houdt de server 99% van alle spamberichten tegen, maar met deze tips ben je ook goed voorbereid op die ene mail die er toch nog tussendoor glipt.
WordPress heeft veel mogelijkheden. Van het maken van een website met kant-en-klare templates tot het volledig programmeren van alle onderdelen. Kies je voor een maatwerk website dan houdt je webbouwer rekening met jouw wensen. Hij maakt het je zo makkelijk mogelijk om zelf inhoud aan te passen of toe te voegen. We delen een aantal voorbeelden uit onze praktijk met je.
Je website is een soort extra werknemer voor je bedrijf. Hij helpt je aan nieuwe klanten. En net als je werknemers kan hij kuren vertonen waardoor hij niet optimaal presteert. Door je website regelmatig te onderhouden, voorkom je problemen. Ik leg je uit waarom een onderhoudscontract een fijne verzekeringspolis is.
Beter goed gejat dan slecht bedacht toch? Nou, niet dus. Zelfs als er al 99 blogs over een onderwerp bestaan, dan nog wil je niet dat die van jou lijkt op die van een ander. Je wil opvallen en indruk maken. Met deze tips zorg je voor een originele blog en voorkom je plagiaat.
Bezoekers haken af als je website niet snel genoeg laadt. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om je WordPress website sneller te maken. Met een cache plug-in schieten je prestaties omhoog. We bespreken de voor- en nadelen van deze technische truc.
Ga je aan de slag met teksten schrijven voor je website of blog? Dan wil je natuurlijk wel dat iemand je teksten leest. Dat doel behaal je niet als je een suffe tekst schrijft of als niemand je pagina kan vinden. In deze blog deel ik daarom de basisbeginselen van het schrijven van SEO-teksten met je. Dit geeft jou de handvaten om content te ontwikkelen die wél indruk maakt.
Je bent in principe behoorlijk tevreden met je WordPress website. Hij ziet er goed uit, is makkelijk te onderhouden, maar ja…die snelheid. Het laden duurt eigenlijk te lang. En zowel je bezoeker als Google vinden de snelheid heel belangrijk. Maar hoe kan je WordPress sneller maken? We geven een paar tips.
Wij ontwikkelen maatwerk websites, dat betekent dat geen enkele website hetzelfde kost. Maar we geven je graag een indicatie van de kosten én laten je zien welke keuzes invloed hebben op de totaalprijs. We zijn hier heel open in, zo kun jij beslissen of we een goede match zijn.
Via de Bedrijfsprofielmanager van Google (voorheen: Mijn Bedrijf) registreer je belangrijke informatie over je onderneming. Deze informatie toont Google in de zoekresultaten als iemand zoekt op jouw bedrijfsnaam en in Google Maps. We laten je zien welke informatie je kunt instellen om zo jouw weergave in Google te verbeteren.

Contact

Via WhatsApp:
Of via e-mail: