Satdesign kubus
Leestijd: 5 min.
Leestijd: 5 min.

Het belang van een onderhoudscontract voor je website

Je website is een soort extra werknemer voor je bedrijf. Hij helpt je aan nieuwe klanten. En net als je werknemers kan hij kuren vertonen waardoor hij niet optimaal presteert. Door je website regelmatig te onderhouden, voorkom je problemen. Ik leg je uit waarom een onderhoudscontract een fijne verzekeringspolis is.

Updaten van plug-ins

De meeste websites werken met WordPress. Dit CMS maakt gebruik van plug-ins, dat zijn stukjes code die extra onderdelen toevoegen aan je website. Er is een ruim aanbod aan gratis en betaalde plug-ins en ook ontwikkelen wij regelmatig persoonlijke plug-ins voor onze klanten.

De code van een plug-in wordt regelmatig aangepast. Bijvoorbeeld om een nieuwe functie toe te voegen of om een ‘lek’ of ander probleem op te lossen. De plug-ins die op je website worden gebruikt, moeten hierdoor regelmatig worden geüpdatet. Hiermee voorkom je dat een hacker misbruik kan maken van de code en schade aanricht door bijvoorbeeld spam te verzenden, vreemde links te plaatsen of je pagina’s te verwijderen.

Ook het WordPress CMS zelf verstuurt regelmatig updateverzoeken om ervoor te zorgen dat de beveiliging goed op orde is en je alle functionaliteiten kan blijven gebruiken. In het dashboard van WordPress zie je welke updates beschikbaar zijn.

WordPress Dashboard

Is automatisch updaten een goede optie?

Het is mogelijk om alles automatisch te updaten. Het gevaar hiervan is dat je niet doorhebt wat de update precies verandert aan je site. Soms zorgt een update voor een conflict met een bestaand stukje code. Hierdoor werkt een onderdeel van je website niet meer of verandert er iets aan de vormgeving. Door je website handmatig te updaten houd je hier goed overzicht op.

Voor klanten die bij ons een onderhoudscontract hebben afgesloten zorgt Satdesign maandelijks voor een handmatige update van de website en alle gebruikte plug-ins. Daarna controleren we alle pagina’s zodat we zeker weten dat je website nog optimaal presteert.

Wat als een plug-in mijn website kapot maakt?

Wanneer er iets fout gaat na het updaten, moet het natuurlijk zo snel mogelijk worden opgelost. Soms betekent dit dat we iets moeten aanpassen in de CSS styles. In dit stukje code staan allerlei lay-out instellingen.

Ook is het mogelijk dat de plug-in een interne fout veroorzaakt. Er verschijnt dan een foutmelding bij het openen van een pagina. Aan de hand van die code kijken we of wij de fout kunnen herstellen. Lukt dat niet? Dan zetten we een oude versie van de plug-in terug. Dan werkt je website in ieder geval totdat de maker van de plug-in een nieuwe update uitbrengt waarin de fout is opgelost. Omdat wij iedere nacht een back-up maken van de websites die bij ons worden gehost, kunnen we makkelijk teruggrijpen op een (iets) oudere versie van de website.

Ondersteuning bij technische vragen

Wanneer je met je website bezig bent en er lukt iets niet, dan is het wel zo prettig dat je bij iemand terecht kunt om het op te lossen. Wij helpen je graag. Wanneer je bij ons een onderhoudscontract hebt, dan brengen we geen kosten in rekening als je ons belt of mailt met technische vragen.

Veiligheidsanalyse

De technische ontwikkelingen staan niet stil. Ook op het gebied van digitale veiligheid zijn er steeds weer nieuwe dingen mogelijk. We houden dit in de gaten en nemen dit mee bij de maandelijkse update van je website. Heb je bepaalde wensen? Laat het ons weten, dan kijken we wat mogelijk is.

Wat is inbegrepen in het onderhoudscontract van Satdesign?

Je betaalt maandelijkse abonnementskosten voor ons onderhoudscontract. De hoogte hiervan is afhankelijk van de omvang en functies van je website. In dit onderhoudscontract zit altijd opgenomen:

  • De abonnementskosten voor betaalde plug-ins die voor de website noodzakelijk zijn
  • Een maandelijkse handmatige update van de website
  • Ondersteuning bij technische vragen
  • Een maandelijkse veiligheidscheck

Als je voldoende technische kennis hebt, dan is het mogelijk om je website zelf te updaten. Meestal is het verstandig om je onderhoudscontract uit te besteden. Dit scheelt tijd én bij problemen wordt er snel naar een oplossing gezocht.

Laat je een nieuwe website ontwikkelen door Satdesign? In de offerte vind je ook de prijs van het onderhoudscontract. Is je website door een ander ontwikkeld, maar wil je dat wij het onderhoud overnemen? Of draait je Satdesign website al een tijdje en wil je toch gebruik maken van de voordelen van een onderhoudscontract? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Picture of Pepijn van Rijen

Pepijn van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Het is mogelijk om je website ergens anders onder te brengen, maar hosting via Satdesign biedt een aantal belangrijke voordelen.
Satdesign is een klein bedrijf. Twee man sterk. Dat is even wennen als je gewend bent aan een groot webdesignbureau. Ik licht je daarom toe wat je kunt verwachten van onze bereikbaarheid.
Satdesign zit sinds 1 juni 2021 in het Blushuis in Breda. Graag vertel ik je in deze blog meer over dit gebouw. Waarom zitten we hier en wat zijn de voordelen om in een ‘verzamelgebouw’ onze zaken te doen?
Je website gebruikt een ‘cache’. Het kan daarom zijn dat een gemaakte wijziging niet altijd direct zichtbaar is voor de bezoeker. Er is een eenvoudige manier om de wijziging direct zichtbaar te maken voor iedereen.
Regelmatig vragen ontwerpers mij hun design om te bouwen tot een website. Standaard krijg ik daarna de vraag ‘wat moet ik hiervoor aanleveren?’. In deze blog een kijkje in de keuken. Zo zie je hoe ik werk en wat ik nodig heb om jouw ontwerp tot leven te brengen.
Een website is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid en het is essentieel dat het up-to-date blijft om de aandacht van bezoekers te trekken en vast te houden.
Tegenwoordig is het hebben van een zakelijke website een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, een website kan je helpen om je klantenbestand te vergroten en je merk te versterken.
Een belangrijk aspect van webdesign is het creëren van een website die gemakkelijk te gebruiken is voor jouw bezoekers. Het optimaliseren van jouw website voor een betere gebruikerservaring kan resulteren in een hogere betrokkenheid van jouw publiek en een betere conversieratio.
Voor onze websites betaal je een eenmalige prijs én sluit je een maandelijks onderhoudsplan af. Hierbij betaal je iedere maand voor het goed en veilig functioneren van je site. We leggen je uit waarom we met een onderhoudsplan werken.