Satdesign kubus
Leestijd: 5 min.
Leestijd: 5 min.

Het belang van een onderhoudscontract voor je website

Je website is een soort extra werknemer voor je bedrijf. Hij helpt je aan nieuwe klanten. En net als je werknemers kan hij kuren vertonen waardoor hij niet optimaal presteert. Door je website regelmatig te onderhouden, voorkom je problemen. Ik leg je uit waarom een onderhoudscontract een fijne verzekeringspolis is.

Updaten van plug-ins

De meeste websites werken met WordPress. Dit CMS maakt gebruik van plug-ins, dat zijn stukjes code die extra onderdelen toevoegen aan je website. Er is een ruim aanbod aan gratis en betaalde plug-ins en ook ontwikkelen wij regelmatig persoonlijke plug-ins voor onze klanten.

De code van een plug-in wordt regelmatig aangepast. Bijvoorbeeld om een nieuwe functie toe te voegen of om een ‘lek’ of ander probleem op te lossen. De plug-ins die op je website worden gebruikt, moeten hierdoor regelmatig worden geüpdatet. Hiermee voorkom je dat een hacker misbruik kan maken van de code en schade aanricht door bijvoorbeeld spam te verzenden, vreemde links te plaatsen of je pagina’s te verwijderen.

Ook het WordPress CMS zelf verstuurt regelmatig updateverzoeken om ervoor te zorgen dat de beveiliging goed op orde is en je alle functionaliteiten kan blijven gebruiken. In het dashboard van WordPress zie je welke updates beschikbaar zijn.

WordPress Dashboard

Is automatisch updaten een goede optie?

Het is mogelijk om alles automatisch te updaten. Het gevaar hiervan is dat je niet doorhebt wat de update precies verandert aan je site. Soms zorgt een update voor een conflict met een bestaand stukje code. Hierdoor werkt een onderdeel van je website niet meer of verandert er iets aan de vormgeving. Door je website handmatig te updaten houd je hier goed overzicht op.

Voor klanten die bij ons een onderhoudscontract hebben afgesloten zorgt Satdesign maandelijks voor een handmatige update van de website en alle gebruikte plug-ins. Daarna controleren we alle pagina’s zodat we zeker weten dat je website nog optimaal presteert.

Wat als een plug-in mijn website kapot maakt?

Wanneer er iets fout gaat na het updaten, moet het natuurlijk zo snel mogelijk worden opgelost. Soms betekent dit dat we iets moeten aanpassen in de CSS styles. In dit stukje code staan allerlei lay-out instellingen.

Ook is het mogelijk dat de plug-in een interne fout veroorzaakt. Er verschijnt dan een foutmelding bij het openen van een pagina. Aan de hand van die code kijken we of wij de fout kunnen herstellen. Lukt dat niet? Dan zetten we een oude versie van de plug-in terug. Dan werkt je website in ieder geval totdat de maker van de plug-in een nieuwe update uitbrengt waarin de fout is opgelost. Omdat wij iedere nacht een back-up maken van de websites die bij ons worden gehost, kunnen we makkelijk teruggrijpen op een (iets) oudere versie van de website.

Ondersteuning bij technische vragen

Wanneer je met je website bezig bent en er lukt iets niet, dan is het wel zo prettig dat je bij iemand terecht kunt om het op te lossen. Wij helpen je graag. Wanneer je bij ons een onderhoudscontract hebt, dan brengen we geen kosten in rekening als je ons belt of mailt met technische vragen.

Veiligheidsanalyse

De technische ontwikkelingen staan niet stil. Ook op het gebied van digitale veiligheid zijn er steeds weer nieuwe dingen mogelijk. We houden dit in de gaten en nemen dit mee bij de maandelijkse update van je website. Heb je bepaalde wensen? Laat het ons weten, dan kijken we wat mogelijk is.

Wat is inbegrepen in het onderhoudscontract van Satdesign?

Je betaalt maandelijkse abonnementskosten voor ons onderhoudscontract. De hoogte hiervan is afhankelijk van de omvang en functies van je website. In dit onderhoudscontract zit altijd opgenomen:

  • De abonnementskosten voor betaalde plug-ins die voor de website noodzakelijk zijn
  • Een maandelijkse handmatige update van de website
  • Ondersteuning bij technische vragen
  • Een maandelijkse veiligheidscheck

Als je voldoende technische kennis hebt, dan is het mogelijk om je website zelf te updaten. Meestal is het verstandig om je onderhoudscontract uit te besteden. Dit scheelt tijd én bij problemen wordt er snel naar een oplossing gezocht.

Laat je een nieuwe website ontwikkelen door Satdesign? In de offerte vind je ook de prijs van het onderhoudscontract. Is je website door een ander ontwikkeld, maar wil je dat wij het onderhoud overnemen? Of draait je Satdesign website al een tijdje en wil je toch gebruik maken van de voordelen van een onderhoudscontract? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Pepijn van Rijen

Pepijn van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Het is de grootste digitale ergernis. Spam. Het is belangrijk dat je herkent wanneer je met spam te maken hebt. Voor je het weet heb jij je wachtwoord, pincode of andere gevoelige gegevens gedeeld. Gelukkig houdt de server 99% van alle spamberichten tegen, maar met deze tips ben je ook goed voorbereid op die ene mail die er toch nog tussendoor glipt.
WordPress heeft veel mogelijkheden. Van het maken van een website met kant-en-klare templates tot het volledig programmeren van alle onderdelen. Kies je voor een maatwerk website dan houdt je webbouwer rekening met jouw wensen. Hij maakt het je zo makkelijk mogelijk om zelf inhoud aan te passen of toe te voegen. We delen een aantal voorbeelden uit onze praktijk met je.
Je website is een soort extra werknemer voor je bedrijf. Hij helpt je aan nieuwe klanten. En net als je werknemers kan hij kuren vertonen waardoor hij niet optimaal presteert. Door je website regelmatig te onderhouden, voorkom je problemen. Ik leg je uit waarom een onderhoudscontract een fijne verzekeringspolis is.
Beter goed gejat dan slecht bedacht toch? Nou, niet dus. Zelfs als er al 99 blogs over een onderwerp bestaan, dan nog wil je niet dat die van jou lijkt op die van een ander. Je wil opvallen en indruk maken. Met deze tips zorg je voor een originele blog en voorkom je plagiaat.
Bezoekers haken af als je website niet snel genoeg laadt. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om je WordPress website sneller te maken. Met een cache plug-in schieten je prestaties omhoog. We bespreken de voor- en nadelen van deze technische truc.
Ga je aan de slag met teksten schrijven voor je website of blog? Dan wil je natuurlijk wel dat iemand je teksten leest. Dat doel behaal je niet als je een suffe tekst schrijft of als niemand je pagina kan vinden. In deze blog deel ik daarom de basisbeginselen van het schrijven van SEO-teksten met je. Dit geeft jou de handvaten om content te ontwikkelen die wél indruk maakt.
Je bent in principe behoorlijk tevreden met je WordPress website. Hij ziet er goed uit, is makkelijk te onderhouden, maar ja…die snelheid. Het laden duurt eigenlijk te lang. En zowel je bezoeker als Google vinden de snelheid heel belangrijk. Maar hoe kan je WordPress sneller maken? We geven een paar tips.
Wij ontwikkelen maatwerk websites, dat betekent dat geen enkele website hetzelfde kost. Maar we geven je graag een indicatie van de kosten én laten je zien welke keuzes invloed hebben op de totaalprijs. We zijn hier heel open in, zo kun jij beslissen of we een goede match zijn.
Via de Bedrijfsprofielmanager van Google (voorheen: Mijn Bedrijf) registreer je belangrijke informatie over je onderneming. Deze informatie toont Google in de zoekresultaten als iemand zoekt op jouw bedrijfsnaam en in Google Maps. We laten je zien welke informatie je kunt instellen om zo jouw weergave in Google te verbeteren.

Contact

Via WhatsApp:
Of via e-mail: