Satdesign kubus
Leestijd: 3 min.
Leestijd: 3 min.

Bij wie kun je terecht als je problemen hebt met je website?

Natuurlijk zit je niet op problemen te wachten. Je website en mail moeten gewoon lekker lopen. Maar soms gaat het mis. En wat dan? In deze blog lees je wat je dan kunt doen.

Voordat ik de bekendste problemen benoem, is het goed om te beseffen dat er meerdere partijen betrokken zijn bij het werkend houden van je website. De websiteontwikkelaar heeft de website gebouwd en de hostingpartij zorgt ervoor dat je website online te bezoeken is.

De site is niet bereikbaar

In vrijwel alle gevallen is de hostingpartij hiervoor verantwoordelijk. Bijvoorbeeld omdat de server platligt of omdat er een update is geweest en je website hier niet goed op reageert. Neem dus contact op met je hostingpartij om te zoeken naar een oplossing.

De site is erg traag

Meestal komt dit door een tekort aan beschikbare servercapaciteit. Je hostingpartij kan kijken naar een oplossing. Bijvoorbeeld het inzetten van een server met meer capaciteit.

Onderdelen op de website werken niet goed

Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier dat niet goed aankomt of een effect dat niet meer werkt. Hiervoor neem je contact op met je websiteontwikkelaar. De ontwikkelaar onderzoekt dan wat de oorzaak is en adviseert over de beste oplossing.

Er staat een fout op de website

Als de inhoud van je website fout is (bijvoorbeeld omdat je openingstijden gewijzigd zijn), dan kun je dit vaak zelf aanpassen. Ook kun je hiervoor, tegen betaling, terecht bij de websiteontwikkelaar.

Problemen met de mail

Ook bij e-mail zijn er meerdere betrokken partijen. De hostingpartij levert de mailadressen en een ICT-er zorgt ervoor dat de mail werkt op de computers van de medewerkers. Soms is er nog een derde partij betrokken. Bijvoorbeeld als je een programma gebruikt waarmee je de mailtjes ophaalt. Denk aan Outlook, Windows Mail, Apple Mail of Thunderbird. Als je problemen met de mail ervaart kun je het beste contact opnemen met de hostingpartij. Die kan namelijk uitzoeken of het aan de hosting ligt of dat het een lokaal probleem is waarbij de ICT-er voor een oplossing moet zorgen.

De websiteontwikkelaar of de hostingpartij

Je las welke rol de websiteontwikkelaar en hostingpartij hebben bij het werkend houden van je website. Wil je het lekker overzichtelijk houden? Kies er dan voor om je website te laten hosten bij je websiteontwikkelaar. 

Danielle van Rijen

Danielle van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Het is mogelijk om je website ergens anders onder te brengen, maar hosting via Satdesign biedt een aantal belangrijke voordelen.
Satdesign is een klein bedrijf. Twee man sterk. Dat is even wennen als je gewend bent aan een groot webdesignbureau. Ik licht je daarom toe wat je kunt verwachten van onze bereikbaarheid.
Satdesign zit sinds 1 juni 2021 in het Blushuis in Breda. Graag vertel ik je in deze blog meer over dit gebouw. Waarom zitten we hier en wat zijn de voordelen om in een ‘verzamelgebouw’ onze zaken te doen?
Je website gebruikt een ‘cache’. Het kan daarom zijn dat een gemaakte wijziging niet altijd direct zichtbaar is voor de bezoeker. Er is een eenvoudige manier om de wijziging direct zichtbaar te maken voor iedereen.
Regelmatig vragen ontwerpers mij hun design om te bouwen tot een website. Standaard krijg ik daarna de vraag ‘wat moet ik hiervoor aanleveren?’. In deze blog een kijkje in de keuken. Zo zie je hoe ik werk en wat ik nodig heb om jouw ontwerp tot leven te brengen.
Een website is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid en het is essentieel dat het up-to-date blijft om de aandacht van bezoekers te trekken en vast te houden.
Tegenwoordig is het hebben van een zakelijke website een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, een website kan je helpen om je klantenbestand te vergroten en je merk te versterken.
Een belangrijk aspect van webdesign is het creëren van een website die gemakkelijk te gebruiken is voor jouw bezoekers. Het optimaliseren van jouw website voor een betere gebruikerservaring kan resulteren in een hogere betrokkenheid van jouw publiek en een betere conversieratio.
Voor onze websites betaal je een eenmalige prijs én sluit je een maandelijks onderhoudsplan af. Hierbij betaal je iedere maand voor het goed en veilig functioneren van je site. We leggen je uit waarom we met een onderhoudsplan werken.