Satdesign kubus
Leestijd: 3 min.
Leestijd: 3 min.

Bij wie kun je terecht als je problemen hebt met je website?

Natuurlijk zit je niet op problemen te wachten. Je website en mail moeten gewoon lekker lopen. Maar soms gaat het mis. En wat dan? In deze blog lees je wat je dan kunt doen.

Voordat ik de bekendste problemen benoem, is het goed om te beseffen dat er meerdere partijen betrokken zijn bij het werkend houden van je website. De websiteontwikkelaar heeft de website gebouwd en de hostingpartij zorgt ervoor dat je website online te bezoeken is.

De site is niet bereikbaar

In vrijwel alle gevallen is de hostingpartij hiervoor verantwoordelijk. Bijvoorbeeld omdat de server platligt of omdat er een update is geweest en je website hier niet goed op reageert. Neem dus contact op met je hostingpartij om te zoeken naar een oplossing.

De site is erg traag

Meestal komt dit door een tekort aan beschikbare servercapaciteit. Je hostingpartij kan kijken naar een oplossing. Bijvoorbeeld het inzetten van een server met meer capaciteit.

Onderdelen op de website werken niet goed

Denk bijvoorbeeld aan een contactformulier dat niet goed aankomt of een effect dat niet meer werkt. Hiervoor neem je contact op met je websiteontwikkelaar. De ontwikkelaar onderzoekt dan wat de oorzaak is en adviseert over de beste oplossing.

Er staat een fout op de website

Als de inhoud van je website fout is (bijvoorbeeld omdat je openingstijden gewijzigd zijn), dan kun je dit vaak zelf aanpassen. Ook kun je hiervoor, tegen betaling, terecht bij de websiteontwikkelaar.

Problemen met de mail

Ook bij e-mail zijn er meerdere betrokken partijen. De hostingpartij levert de mailadressen en een ICT-er zorgt ervoor dat de mail werkt op de computers van de medewerkers. Soms is er nog een derde partij betrokken. Bijvoorbeeld als je een programma gebruikt waarmee je de mailtjes ophaalt. Denk aan Outlook, Windows Mail, Apple Mail of Thunderbird. Als je problemen met de mail ervaart kun je het beste contact opnemen met de hostingpartij. Die kan namelijk uitzoeken of het aan de hosting ligt of dat het een lokaal probleem is waarbij de ICT-er voor een oplossing moet zorgen.

De websiteontwikkelaar of de hostingpartij

Je las welke rol de websiteontwikkelaar en hostingpartij hebben bij het werkend houden van je website. Wil je het lekker overzichtelijk houden? Kies er dan voor om je website te laten hosten bij je websiteontwikkelaar. 

Danielle van Rijen

Danielle van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Voor onze websites betaal je een eenmalige prijs én sluit je een maandelijks onderhoudsplan af. Hierbij betaal je iedere maand voor het goed en veilig functioneren van je site. We leggen je uit waarom we met een onderhoudsplan werken.
Webteksten schrijven is een vak apart. Je wil natuurlijk dat jouw doelgroep zich herkent en denkt ‘ja, dat wil ik!’ Niet gek dus dat je erover nadenkt om de teksten van jouw website door een ander te laten schrijven. Maar wat kost dat eigenlijk?
Vandaag de dag is het vrij eenvoudig om een website te maken. Tenminste… zo lijkt het. Er zijn genoeg aanbieders waarmee jij als ondernemer de mogelijkheid hebt om een eigen website online te zetten. Maar wat zijn de valkuilen als je dat doet? We vertellen je graag waar je op moet letten.
Online ondernemen is leuk, maar er komt veel bij kijken. Privacy is een belangrijk thema. Als je een eigen website hebt, moet je rekening houden met twee zaken: cookies en de verwerking van persoonlijke gegevens. Door het opstellen van een goede cookieverklaring en privacyverklaring voldoe je aan de wetgeving.
Bekijk wat een copywriter volgens Danielle echt uniek maakt in de blog die zij schreef voor Frankwatching.
Om online te groeien moet je het vertrouwen winnen van je bezoekers. Zonder vertrouwen komt er geen deal. We laten je zien met welke bewezen strategie je dit voor elkaar krijgt en wat het je oplevert.
Het is de grootste digitale ergernis. Spam. Het is belangrijk dat je herkent wanneer je met spam te maken hebt. Voor je het weet heb jij je wachtwoord, pincode of andere gevoelige gegevens gedeeld. Gelukkig houdt de server 99% van alle spamberichten tegen, maar met deze tips ben je ook goed voorbereid op die ene mail die er toch nog tussendoor glipt.
WordPress heeft veel mogelijkheden. Van het maken van een website met kant-en-klare templates tot het volledig programmeren van alle onderdelen. Kies je voor een maatwerk website dan houdt je webbouwer rekening met jouw wensen. Hij maakt het je zo makkelijk mogelijk om zelf inhoud aan te passen of toe te voegen. We delen een aantal voorbeelden uit onze praktijk met je.
Je website is een soort extra werknemer voor je bedrijf. Hij helpt je aan nieuwe klanten. En net als je werknemers kan hij kuren vertonen waardoor hij niet optimaal presteert. Door je website regelmatig te onderhouden, voorkom je problemen. Ik leg je uit waarom een onderhoudscontract een fijne verzekeringspolis is.