Satdesign kubus
Leestijd: 3 min.
Leestijd: 3 min.

Bloggen voor beginners: het beste onderwerp om over te schrijven

Als je begint met zakelijk bloggen dan is de inspiratie vaak ver te zoeken. Of je loopt juist over van de ideeën en weet niet waar te starten. In beide gevallen ben je op zoek naar het beste onderwerp om over te schrijven. Ik leg je uit welk onderwerp onmisbaar is als je indruk wil maken op je doelgroep.

Het beste onderwerp om over te schrijven

Het absolute nummer 1 onderwerp als je start met zakelijk bloggen of nieuwsberichten plaatsen is het beantwoorden van veelgestelde klantvragen. Het beantwoorden van die vragen zorgt voor meer klanten en verhoogt de klanttevredenheid.

Voor iedere (potentiële) klant die een vraag stelt zijn er namelijk meerdere die hun mond houden. Onbeantwoorde klantvragen zorgen voor:

  • Onzekerheid bij potentiële nieuwe klanten. Hierdoor haken ze af en zie je ze nooit meer terug.
  • Frustratie bij bestaande klanten. Ze gebruiken hierdoor je product of dienst minder of zijn ontevreden.

Start met schrijven

Tijd om indruk op je doelgroep te maken. Start met het beantwoorden van veelgestelde klantvragen op je website. Vragen die klanten stellen beginnen vaak met:

  • Hoe moet ik…
  • Waarom zou ik…
  • Hoe werkt….
  • Wat zijn de voordelen van…
  • Wat is de reden dat…

En nu hoor ik je bijna denken: ja, maar als een klant mij die vraag stelt, dan kan ik hem toch gewoon beantwoorden?

Het effect van bloggen

Besef dat zo’n 80% van een aankoopbeslissing al wordt genomen voordat er met een persoon van jouw bedrijf wordt gesproken. Je doelgroep oriënteert zich online en neemt vervolgens contact op met de partij die hun onzekerheid het beste wegneemt. De onderneming waarbij ze het meeste vertrouwen hebben dat ‘het goed komt’.

Bloggen in de praktijk

Start met een blanco vel papier en schrijf (eventueel samen met je team) alle klantvragen op die je regelmatig hoort. Werk het antwoord op iedere klantvraag uit en plaats dit op je website.

Kleine tip: zorg voor een eerlijk antwoord. Houd je een verkooppraatje dan val je zo door de mand. Je lezer wil weten hoe het echt zit en vertrouwt jou alleen als je naast voordelen ook nadelen kunt benoemen. Jouw product of dienst is nou eenmaal niet voor iedereen geschikt, toch?

Hulp bij het beginnen met bloggen

Is de eerste stap toch nog lastig? Of wil je jouw blogs naar een hoger niveau tillen? Schakel dan de hulp in van een professional. Als copywriter kan ik:

  • Je helpen bij het opstellen van een contentkalender met daarin de beste onderwerpen om over te schrijven
  • Je schrijftips geven of je werk tegenlezen zodat je steeds beter wordt in bloggen
  • Periodiek blogs voor je schrijven zodat jij je alleen druk hoeft te maken over een goede briefing.

Wil je samen aan de slag met zakelijk bloggen?

Danielle van Rijen

Danielle van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Het is mogelijk om je website ergens anders onder te brengen, maar hosting via Satdesign biedt een aantal belangrijke voordelen.
Satdesign is een klein bedrijf. Twee man sterk. Dat is even wennen als je gewend bent aan een groot webdesignbureau. Ik licht je daarom toe wat je kunt verwachten van onze bereikbaarheid.
Satdesign zit sinds 1 juni 2021 in het Blushuis in Breda. Graag vertel ik je in deze blog meer over dit gebouw. Waarom zitten we hier en wat zijn de voordelen om in een ‘verzamelgebouw’ onze zaken te doen?
Je website gebruikt een ‘cache’. Het kan daarom zijn dat een gemaakte wijziging niet altijd direct zichtbaar is voor de bezoeker. Er is een eenvoudige manier om de wijziging direct zichtbaar te maken voor iedereen.
Regelmatig vragen ontwerpers mij hun design om te bouwen tot een website. Standaard krijg ik daarna de vraag ‘wat moet ik hiervoor aanleveren?’. In deze blog een kijkje in de keuken. Zo zie je hoe ik werk en wat ik nodig heb om jouw ontwerp tot leven te brengen.
Een website is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid en het is essentieel dat het up-to-date blijft om de aandacht van bezoekers te trekken en vast te houden.
Tegenwoordig is het hebben van een zakelijke website een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, een website kan je helpen om je klantenbestand te vergroten en je merk te versterken.
Een belangrijk aspect van webdesign is het creëren van een website die gemakkelijk te gebruiken is voor jouw bezoekers. Het optimaliseren van jouw website voor een betere gebruikerservaring kan resulteren in een hogere betrokkenheid van jouw publiek en een betere conversieratio.
Voor onze websites betaal je een eenmalige prijs én sluit je een maandelijks onderhoudsplan af. Hierbij betaal je iedere maand voor het goed en veilig functioneren van je site. We leggen je uit waarom we met een onderhoudsplan werken.