Satdesign kubus
WordPress
Leestijd: 4 min.
Leestijd: 4 min.

De voordelen (en nadelen) van WordPress

WordPress is het populairste CMS (Content Management Systeem) ter wereld. Ruim 60% van alle websites (klein en groot) draait op WordPress. Maar waarom is dit systeem favoriet? We hebben de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

Voordelen WordPress

WordPress is een open source CMS. Dat wil zeggen dat iedereen het mag gebruiken en ook een bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling. Naast de handige functies die het systeem zelf al heeft, werken er wereldwijd talloze ontwikkelaars aan het ontwerpen van templates en het programmeren van plug-ins. Hierdoor is er (gratis of tegen betaling) nog meer mogelijk. En de ontwikkeling gaat maar door, waardoor WordPress met zijn tijd mee blijft gaan.

Zelf je site aanpassen in WordPress

WordPress is gebruiksvriendelijk. Je kunt makkelijk zelf teksten of foto’s aanpassen, hier heb je niet per se een webbouwer voor nodig. Dat scheelt weer kosten! Ook is het systeem makkelijk schaalbaar, een nieuwe pagina is zo aangemaakt.

Dat WordPress zo populair is brengt veel voordelen met zich mee:

  • Je kunt je site zonder problemen verhuizen naar een andere webbouwer.
  • Wil je kennis in huis halen dan is het relatief makkelijk om personeel te vinden met WordPress-ervaring.
  • Op internet staan veel how-to video’s voor als je even niet meer weet hoe het werkt.

WordPress is zoekmachinevriendelijk

Het is natuurlijk belangrijk dat je site goed wordt gevonden in Google. WordPress heeft verschillende functionaliteiten die hierbij helpen. In combinatie met de plug-in Yoast kun je bijvoorbeeld makkelijk metabeschrijvingen toevoegen die worden getoond in de Google zoekresultaten.

Zoekmachinevriendelijk

WordPress is kostenefficiënt

De basisversie van WordPress is gratis en ook zijn er veel gratis plug-ins beschikbaar. Voor de echt handige functies moet wel worden betaald. Zelf maken we gebruik van WordPress Elementor Pro. Dit is een pagebuilder en is als het ware een toolbox, gevuld met allerlei onderdelen. Door deze op een juiste manier te combineren, ontstaat een moderne, goedwerkende site.

Nadelen van WordPress

Alles heeft voor- en nadelen. Ook WordPress. Juist omdat het CMS zo populair is, proberen hackers hier misbruik van te maken. Om de website goed te beschermen is het belangrijk om regelmatig te updaten.

Dat WordPress zo volledig is en heel veel functionaliteiten biedt, brengt ook een nadeel met zich mee. Deze functionaliteiten zijn niet altijd nodig, maar vertragen wel je site. Bij de ontwikkeling is het dus belangrijk om de site zo ‘clean’ mogelijk te houden en alleen plug-ins te installeren die je echt gebruikt en die niet met elkaar in conflict zijn. Maar een goede webbouwer kan daar prima mee uit de voeten.

Is WordPress een goed CMS?

Voordelen
Nadelen
Uitgebreide mogelijkheden
Potentieel doelwit hackers
Continue in ontwikkeling
Te veel functionaliteiten maakt de website traag
Zoekmachinevriendelijk
Kostenefficiënt
Makkelijk om zelf dingen aan te passen
Veel informatie over te vinden

WordPress is niet voor niets zo populair. Het CMS biedt veel mogelijkheden, speelt in op de nieuwste technische mogelijkheden en is makkelijk in gebruik. De nadelen zijn te overzien als je een goede webbouwer inschakelt voor de ontwikkeling van je website.

Twijfel je om over te stappen op WordPress? We vertellen je er graag meer over!

Danielle van Rijen

Danielle van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Op 15 mei 2002 werd het startschot gegeven voor Satdesign, inmiddels al weer 2 decennia geleden. Een mooi moment om terug te kijken op 20 jaar websites ontwikkelen.
Verkoop jij online producten aan consumenten, bijvoorbeeld via een webshop of social media? Grote kans dat je reviews verzamelt om je bezoekers te informeren over de kwaliteit van je producten. Vanaf 28 mei 2022 krijg je te maken met nieuwe Europese regels die moeten zorgen voor betrouwbare reviews.
Een negatieve review brengt je bloed al snel aan het koken. En al helemaal als je het gevoel hebt dat de klant onterecht zo negatief is. Maar wat doe je eraan? Verwijderen of reageren? Ik leg je uit wat beter is, zo kun jij deze situatie in jouw voordeel laten werken.
Als je begint met zakelijk bloggen dan is de inspiratie vaak ver te zoeken. Of je loopt juist over van de ideeën en weet niet waar te starten. In beide gevallen ben je op zoek naar het beste onderwerp om over te schrijven. Ik leg je uit welk onderwerp onmisbaar is als je indruk wil maken op je doelgroep.
Wie dieper in de hosting van een website duikt, komt de term DNS tegen. De letters staan voor Domain Name System, maar wat is DNS eigenlijk?
De agenda van iedere klusser, loodgieter en schilder zit tegenwoordig bomvol. En dat bijna allemaal via via want de website van de meeste bouwbedrijven is niet bepaald een klantenmagneet. Terwijl een goede site je, ook in deze tijd, veel oplevert. We bekijken waarom het juist nu interessant is om te investeren in een sterke website.
Hoe vaak gebruik jij Google om iets op te zoeken? En op welk zoekresultaat klik je dan? Waarschijnlijk kijk je niet verder dan de eerste pagina met zoekresultaten. Je snapt dus het belang van een goede positie in Google. Maar ja, dat kost wel geld. In deze blog bespreken we of het slim is geld te investeren in zoekmachineoptimalisatie.
WordPress heeft meerdere pagebuilders waarmee je mooie websites kunt ontwikkelen. Een betaalde plugin die steeds populairder wordt is Elementor. We bespreken de belangrijkste voor- en nadelen van WordPress Elementor. Klein tipje van de sluier: in onze ogen hebben we het hier over de beste pagebuilder die er is, je leest dus meer voor- dan nadelen.
Bloggen is niet meer weg te denken als marketingstrategie. Maar sommige mensen zien alleen de nadelen. Het kost tijd, ze weten niet waarover ze moeten schrijven en die ene blog die ze ooit schreven leverde niets op. Maar bloggen is juist heel waardevol voor je bedrijf. In deze blog daarom 7 redenen om wel te gaan bloggen.

Contact

Via WhatsApp:
Of via e-mail: