Satdesign kubus
WordPress
Leestijd: 4 min.
Leestijd: 4 min.

De voordelen (en nadelen) van WordPress

WordPress is het populairste CMS (Content Management Systeem) ter wereld. Ruim 60% van alle websites (klein en groot) draait op WordPress. Maar waarom is dit systeem favoriet? We hebben de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rij gezet.

Voordelen WordPress

WordPress is een open source CMS. Dat wil zeggen dat iedereen het mag gebruiken en ook een bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling. Naast de handige functies die het systeem zelf al heeft, werken er wereldwijd talloze ontwikkelaars aan het ontwerpen van templates en het programmeren van plug-ins. Hierdoor is er (gratis of tegen betaling) nog meer mogelijk. En de ontwikkeling gaat maar door, waardoor WordPress met zijn tijd mee blijft gaan.

Zelf je site aanpassen in WordPress

WordPress is gebruiksvriendelijk. Je kunt makkelijk zelf teksten of foto’s aanpassen, hier heb je niet per se een webbouwer voor nodig. Dat scheelt weer kosten! Ook is het systeem makkelijk schaalbaar, een nieuwe pagina is zo aangemaakt.

Dat WordPress zo populair is brengt veel voordelen met zich mee:

  • Je kunt je site zonder problemen verhuizen naar een andere webbouwer.
  • Wil je kennis in huis halen dan is het relatief makkelijk om personeel te vinden met WordPress-ervaring.
  • Op internet staan veel how-to video’s voor als je even niet meer weet hoe het werkt.

WordPress is zoekmachinevriendelijk

Het is natuurlijk belangrijk dat je site goed wordt gevonden in Google. WordPress heeft verschillende functionaliteiten die hierbij helpen. In combinatie met de plug-in Yoast kun je bijvoorbeeld makkelijk metabeschrijvingen toevoegen die worden getoond in de Google zoekresultaten.

Zoekmachinevriendelijk

WordPress is kostenefficiënt

De basisversie van WordPress is gratis en ook zijn er veel gratis plug-ins beschikbaar. Voor de echt handige functies moet wel worden betaald. Zelf maken we gebruik van WordPress Elementor Pro. Dit is een pagebuilder en is als het ware een toolbox, gevuld met allerlei onderdelen. Door deze op een juiste manier te combineren, ontstaat een moderne, goedwerkende site.

Nadelen van WordPress

Alles heeft voor- en nadelen. Ook WordPress. Juist omdat het CMS zo populair is, proberen hackers hier misbruik van te maken. Om de website goed te beschermen is het belangrijk om regelmatig te updaten.

Dat WordPress zo volledig is en heel veel functionaliteiten biedt, brengt ook een nadeel met zich mee. Deze functionaliteiten zijn niet altijd nodig, maar vertragen wel je site. Bij de ontwikkeling is het dus belangrijk om de site zo ‘clean’ mogelijk te houden en alleen plug-ins te installeren die je echt gebruikt en die niet met elkaar in conflict zijn. Maar een goede webbouwer kan daar prima mee uit de voeten.

Is WordPress een goed CMS?

Voordelen
Nadelen
Uitgebreide mogelijkheden
Potentieel doelwit hackers
Continue in ontwikkeling
Te veel functionaliteiten maakt de website traag
Zoekmachinevriendelijk
Kostenefficiënt
Makkelijk om zelf dingen aan te passen
Veel informatie over te vinden

WordPress is niet voor niets zo populair. Het CMS biedt veel mogelijkheden, speelt in op de nieuwste technische mogelijkheden en is makkelijk in gebruik. De nadelen zijn te overzien als je een goede webbouwer inschakelt voor de ontwikkeling van je website.

Twijfel je om over te stappen op WordPress? We vertellen je er graag meer over!

Picture of Danielle van Rijen

Danielle van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Het is mogelijk om je website ergens anders onder te brengen, maar hosting via Satdesign biedt een aantal belangrijke voordelen.
Satdesign is een klein bedrijf. Twee man sterk. Dat is even wennen als je gewend bent aan een groot webdesignbureau. Ik licht je daarom toe wat je kunt verwachten van onze bereikbaarheid.
Satdesign zit sinds 1 juni 2021 in het Blushuis in Breda. Graag vertel ik je in deze blog meer over dit gebouw. Waarom zitten we hier en wat zijn de voordelen om in een ‘verzamelgebouw’ onze zaken te doen?
Je website gebruikt een ‘cache’. Het kan daarom zijn dat een gemaakte wijziging niet altijd direct zichtbaar is voor de bezoeker. Er is een eenvoudige manier om de wijziging direct zichtbaar te maken voor iedereen.
Regelmatig vragen ontwerpers mij hun design om te bouwen tot een website. Standaard krijg ik daarna de vraag ‘wat moet ik hiervoor aanleveren?’. In deze blog een kijkje in de keuken. Zo zie je hoe ik werk en wat ik nodig heb om jouw ontwerp tot leven te brengen.
Een website is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid en het is essentieel dat het up-to-date blijft om de aandacht van bezoekers te trekken en vast te houden.
Tegenwoordig is het hebben van een zakelijke website een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, een website kan je helpen om je klantenbestand te vergroten en je merk te versterken.
Een belangrijk aspect van webdesign is het creëren van een website die gemakkelijk te gebruiken is voor jouw bezoekers. Het optimaliseren van jouw website voor een betere gebruikerservaring kan resulteren in een hogere betrokkenheid van jouw publiek en een betere conversieratio.
Voor onze websites betaal je een eenmalige prijs én sluit je een maandelijks onderhoudsplan af. Hierbij betaal je iedere maand voor het goed en veilig functioneren van je site. We leggen je uit waarom we met een onderhoudsplan werken.