Satdesign kubus
Leestijd: 3 min.
Leestijd: 3 min.

Waarom wij met een onderhoudsplan werken

Voor onze websites betaal je een eenmalige prijs én sluit je een maandelijks onderhoudsplan af. Hierbij betaal je maandelijks voor het goed en veilig functioneren van je site. Niet iedereen vindt het fijn om een maandelijks bedrag te betalen, dat snappen we helemaal. We gaan hier zelf ook heel zorgvuldig mee om. Daarom vinden we het belangrijk om goed uit te leggen waarom we dan tóch met een onderhoudsplan werken. Dan kun jij na het lezen van deze blog besluiten wat je daarvan vindt.

De eenmalige kosten

Laten we eerst kort stilstaan bij de eenmalige kosten die je betaalt. Dit is een vergoeding voor de uren die het kost om jouw website te ontwerpen, te programmeren en te voorzien van teksten en foto’s. Hoeveel je hiervoor betaalt is afhankelijk van de omvang van je website en de eisen die je stelt aan de kwaliteit. Eerder schreven we al een blog over de eenmalige kosten van een website van Satdesign.

Waarom we werken met een onderhoudsplan

We vinden het belangrijk dat je website niet alleen nu, maar ook in de toekomst goed werkt en uitstekend beveiligd is. Daarom houden we je website up-to-date. Dit is in het onderhoudsplan opgenomen:

  • De abonnementskosten van het CMS en alle gebruikte plug-ins
  • Een maandelijkse update van het CMS en de plug-ins
  • Een maandelijkse controle van de werking van je website

Laten we daar dieper op ingaan.

Abonnementskosten CMS en plug-ins

We ontwikkelen je website in WordPress Elementor Pro. Daarbij gebruiken we de functionaliteiten die dit CMS biedt. Hebben we een functie nodig die niet standaard in WordPress zit? Dan programmeren we hem zelf of kiezen voor een bestaande plug-in. Zo gebruiken we bijvoorbeeld regelmatig plug-ins voor het contactformulier, het vertalen van de website en het verkleinen van foto’s zodat de website sneller laadt. Hierin maken we hele bewuste keuzes. Niet alleen om kosten te besparen, maar ook om je website niet onnodig trager te maken.

Zowel voor WordPress Elementor Pro als voor de meeste plug-ins betalen wij jaarlijks abonnementskosten. Betalen we die niet, dan doet een onderdeel van jouw website het niet meer of kan het onderdeel niet meer geüpdatet worden. Van het geld dat jij maandelijks betaalt voor het onderhoudsplan betalen wij een deel van deze abonnementskosten.

Maandelijkse update van het CMS en de plug-ins

De ontwikkelaars van WordPress en de gebruikte plug-ins blijven hun tool updaten. Bijvoorbeeld om nieuwe functies toe te voegen, hem nog sneller te maken of om beveiligingslekken te dichten. Iedere maand controleren we welke updates klaarstaan en voeren ze handmatig door. Dat betekent dat we niet blindelings op de knop ‘automatisch updaten’ klikken. We willen zeker weten dat de update goed is voor jouw website en geen vervelende gevolgen heeft.

Maandelijkse controle van de werking van je website

Na de update controleren we of je website nog steeds goed werkt. Soms zorgt een verbetering van de ene plug-in er namelijk voor dat een andere niet meer goed werkt. Dan kan het zomaar voorkomen dat je foto’s niet meer zichtbaar zijn of je contactformulier niet aankomt. Dat voorkomen we door je website na de update zorgvuldig na te lopen en te controleren of alles goed werkt. Gaat er iets mis? Dan lossen we het direct op. Bijvoorbeeld door de update terug te draaien en te wachten op een verbeterde versie. Een andere mogelijke oplossing is dat we zelf een stukje code programmeren om het probleem te verhelpen.

Wat kost een onderhoudsplan?

Je betaalt dus om de gebruikte plug-ins te mogen gebruiken en voor de tijd die we maandelijks besteden aan het up-to-date houden van je website. De maandelijkse kosten liggen tussen € 20 en € 50 (tarieven in 2022 excl. btw). De exacte hoogte is afhankelijk van de omvang van je website en de abonnementskosten van de gebruikte plug-ins. Je vindt het bedrag terug in onze offerte.

Waarom een onderhoudsplan verplicht is

Zoals gezegd vinden we het belangrijk dat je website ook in de toekomst goed werkt en veilig is. Maar er is nog een belangrijke reden waarom een onderhoudsplan bij Satdesign verplicht is. Meestal kiezen onze klanten ervoor om hun website op onze eigen server te laten hosten. Als we hier een site op plaatsen die niet goed beveiligd is, brengen we de andere websites die op onze server staan in gevaar. De kans dat die sites worden ‘aangevallen’ neemt hierdoor namelijk toe. Wij kiezen voor veiligheid. Voor jouw site en voor die van onze andere klanten. Daarom is een onderhoudsplan verplicht als je bij ons een website laat bouwen.

Vragen? Stel ze gerust

We hopen dat we goed duidelijk hebben gemaakt wat het belang is van een onderhoudsplan. Je zorgt er hiermee niet alleen voor dat je eigen website goed werkt en uitstekend beveiligd is, je beschermt hiermee ook andere sites.

Heb je hier vragen over? Stel ze gerust, we helpen je graag.


Danielle van Rijen

Danielle van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Het is mogelijk om je website ergens anders onder te brengen, maar hosting via Satdesign biedt een aantal belangrijke voordelen.
Satdesign is een klein bedrijf. Twee man sterk. Dat is even wennen als je gewend bent aan een groot webdesignbureau. Ik licht je daarom toe wat je kunt verwachten van onze bereikbaarheid.
Satdesign zit sinds 1 juni 2021 in het Blushuis in Breda. Graag vertel ik je in deze blog meer over dit gebouw. Waarom zitten we hier en wat zijn de voordelen om in een ‘verzamelgebouw’ onze zaken te doen?
Je website gebruikt een ‘cache’. Het kan daarom zijn dat een gemaakte wijziging niet altijd direct zichtbaar is voor de bezoeker. Er is een eenvoudige manier om de wijziging direct zichtbaar te maken voor iedereen.
Regelmatig vragen ontwerpers mij hun design om te bouwen tot een website. Standaard krijg ik daarna de vraag ‘wat moet ik hiervoor aanleveren?’. In deze blog een kijkje in de keuken. Zo zie je hoe ik werk en wat ik nodig heb om jouw ontwerp tot leven te brengen.
Een website is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid en het is essentieel dat het up-to-date blijft om de aandacht van bezoekers te trekken en vast te houden.
Tegenwoordig is het hebben van een zakelijke website een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, een website kan je helpen om je klantenbestand te vergroten en je merk te versterken.
Een belangrijk aspect van webdesign is het creëren van een website die gemakkelijk te gebruiken is voor jouw bezoekers. Het optimaliseren van jouw website voor een betere gebruikerservaring kan resulteren in een hogere betrokkenheid van jouw publiek en een betere conversieratio.
Voor onze websites betaal je een eenmalige prijs én sluit je een maandelijks onderhoudsplan af. Hierbij betaal je iedere maand voor het goed en veilig functioneren van je site. We leggen je uit waarom we met een onderhoudsplan werken.