Satdesign kubus
Ondernemers vertellen over hun bedrijf
Leestijd: 7 min.
Leestijd: 7 min.

Win het vertrouwen van je klant met je ‘Over ons’ pagina

De ‘Over ons’ pagina is voor mkb-bedrijven één van de meest bezochte pagina’s. Mensen kopen nu eenmaal van mensen en willen graag weten met wie ze zakendoen. Met een goede ‘Over ons’ pagina win je het vertrouwen van je bezoeker. En dat vertrouwen zorgt ervoor dat de websitebezoeker klant wil worden. Wie wil dat nou niet?

Welke informatie staat op een ‘Over ons’ pagina?

Ken je die pagina’s die beginnen met ‘Ons betrouwbare bedrijf bestaat al 20 jaar en is ooit gestart door Pietje Puk omdat hij graag…’ Zeg eens eerlijk: word jij daar zelf enthousiast van als je dit leest?

Nee?

Laten we dan kijken naar hoe je dit beter aan kunt pakken!

De ‘Over ons’ pagina gaat niet over wat jij wil vertellen, maar over wat de klant wil horen. Voordat je begint te schrijven moet je dus onderzoeken wat dat is. Ga hierover eens in gesprek met bestaande klanten. Vraag ze:

  • met welk probleem ze bij jou kwamen;
  • waarom ze twijfelden om met jou zaken te doen;
  • hoe jouw product / dienst voor een oplossing zorgde en;
  • wat ze zo kenmerkend vinden aan jouw onderneming.

Het antwoord op deze vragen geeft een goed beeld van welke informatie de klant wil horen (en is trouwens ook prima input voor een review). De ‘Over ons’ pagina is de beste plaats om alle twijfels weg te nemen.

Ook staat er op de ‘Over ons’ pagina feitelijke informatie, verstopt in een aantrekkelijk jasje. Veel klanten willen bijvoorbeeld weten hoe groot je bedrijf is, wie je klanten zijn, welke normen en waarden belangrijk zijn voor jullie en wat jullie zo bijzonder maakt.

Ondernemers vertellen over hun bedrijf

Denk na voor de klant

Het is essentieel dat je dit allemaal beschrijft vanuit het perspectief van de klant. Dus zeg niet ‘wij hebben klanten in heel diverse sectoren’ om de klant zelf de conclusie te laten trekken of je hem wel of niet van dienst kunt zijn. Zeg in plaats daarvan ‘onze klanten komen uit sector A, B en C. Omdat we actief zijn in deze sectoren weten we met welke uitdagingen onze klanten te maken hebben en kunnen we ze assisteren door….

De kracht van reviews

Woorden als betrouwbaar, vriendelijk, deskundig en professioneel komen vaak voor op de ‘Over ons’ pagina. Zo vaak zelfs, dat de bezoeker ze niet meer gelooft. Jij kunt dit wel van jezelf zeggen, maar wie zegt dat dit echt zo is? Spreek daarom met de woorden van je klanten. Door reviews op de ‘Over ons’ pagina te plaatsen, geef je een goede indruk van je onderneming. En hoe gedetailleerder de review is, hoe meer de bezoeker jou vertrouwt.

Vertel joúw verhaal

Waarschijnlijk zijn er meer bedrijven die bieden wat jij biedt. Maar toch hoop je dat de klant juist voor jou kiest. Die keuze wordt vaak op gevoel gemaakt en niet op harde cijfers. Zorg er dan ook voor dat de klant zich verbonden voelt met jouw bedrijf. Dit doe je bijvoorbeeld door het verhaal van jouw onderneming te delen. Ik bedoel jouw missie, jouw droom en de reden waarom jouw onderneming iets toevoegt aan het leven van de klant.

Ondernemers vertellen over hun bedrijf

Voorbeeld van een sterke ‘Over ons’ tekst

Een boekhouder kan op de ‘Over ons’ pagina schrijven: ‘Wij zijn boekhouder X en we leveren het meest uitgebreide boekhoudpakket dat op de markt verkrijgbaar is’.

Maar stel je nu eens voor dat hij schrijft: ‘Wij geloven dat een ondernemer is gemaakt om te ondernemen. Om iedere dag met enthousiasme zijn product of dienst met de wereld te delen. Om te innoveren, te pionieren en kwaliteit te leveren. Je zit niet te wachten op het overtikken van talloze facturen. Nee, je boekhouding moet ten dienste staan van jou! Zodat jij in één oogopslag weet hoe je ervoor staat en aan welke knoppen je moet draaien om verder te groeien. Daarom leveren wij een digitaal boekhoudpakket met uitgebreide mogelijkheden, van het uploaden van foto’s van bonnetjes via de app tot een gepersonaliseerd dashboard met een terugblik én een toekomstvoorspelling. Zodat jij kunt doen waar je goed in bent: ondernemen!

De tekst benoemt het pijnpunt van de ondernemer, laat zien wat de drijfveren zijn van de boekhouder én benoemt hoe de dienstverlening van de boekhouder de ondernemer helpt. Daar word je enthousiast van toch?

Schrijfwijzer

Op de ‘Over ons’ pagina spreek je in de wij-vorm. Of als je alleen bent: in de ik-vorm. Je praat immers over jezelf. Doe jezelf niet groter of kleiner voor dan je bent. Je trekt je ideale klant alleen aan als je 100% jezelf bent. De ene klant houdt nu eenmaal meer van een groot bedrijf en de ander juist van een zelfstandige. Alles heeft voor- en nadelen, zorg er dan ook voor dat je die benoemt. Een klein bedrijf is bijvoorbeeld heel persoonlijk, terwijl een groot bedrijf meerdere specialismen in huis kan hebben.

Houd op de ‘Over ons’ pagina dezelfde schrijfstijl aan als op de rest van de website. Dat wil zeggen: ben je heel formeel op de andere pagina’s, doe dit dan ook hier. Een eenduidig beeld komt betrouwbaar over.

En verder geldt natuurlijk dat je de algemene schrijftips aanhoudt die belangrijk zijn voor iedere online tekst. Je begint dus met de belangrijkste informatie, gebruikt tussenkopjes om de tekst beter leesbaar te maken en sluit af met een duidelijke call-to-action zodat de klant weet wat nu van hem wordt verwacht. Bijvoorbeeld het aanvragen van een offerte of het bekijken van je productaanbod.

Ondernemers vertellen over hun bedrijf

Hoe je echt het vertrouwen van je bezoeker wint

Je ‘Over ons’ pagina is de beste plaats om het vertrouwen van je bezoeker te winnen. Ga er eens goed voor zitten en stel jezelf na het schrijven de volgende vragen:

  • Vindt de bezoeker de informatie waar hij naar op zoek is?
  • Is de tekst geschreven vanuit het oogpunt van de klant?
  • Is de tekst makkelijk leesbaar en zijn er tussenkopjes gebruikt?
  • Past de stijl goed bij wat wij uit willen stralen?
  • Heeft de tekst karakter en wordt de klant hier enthousiast van?

Alle vragen met ja beantwoord? Mooi! Test of je tekst net zo goed is als je zelf denkt en laat hem tegenlezen door een collega of klant. Daarna ben je klaar om hem te delen met de wereld!

Soms is het lastig om een goede ‘Over ons’ pagina te schrijven. Bijvoorbeeld omdat je niet zo’n schrijver bent of omdat je het lastig vindt je bedrijf te bekijken vanuit de ogen van een klant. Geen paniek! Er zijn weinig dingen die ik leuker vind dan een goede ‘Over ons’ pagina te schrijven. Neem contact met me op om de mogelijkheden te bespreken.

Danielle van Rijen

Danielle van Rijen

Deel dit artikel:

Blogs

We helpen je met onze energie graag een stap vooruit. Daarom vinden we het leuk om onze kennis over online ondernemen met je te delen.

Lees hieronder onze laatste bijdragen.

Het is mogelijk om je website ergens anders onder te brengen, maar hosting via Satdesign biedt een aantal belangrijke voordelen.
Satdesign is een klein bedrijf. Twee man sterk. Dat is even wennen als je gewend bent aan een groot webdesignbureau. Ik licht je daarom toe wat je kunt verwachten van onze bereikbaarheid.
Satdesign zit sinds 1 juni 2021 in het Blushuis in Breda. Graag vertel ik je in deze blog meer over dit gebouw. Waarom zitten we hier en wat zijn de voordelen om in een ‘verzamelgebouw’ onze zaken te doen?
Je website gebruikt een ‘cache’. Het kan daarom zijn dat een gemaakte wijziging niet altijd direct zichtbaar is voor de bezoeker. Er is een eenvoudige manier om de wijziging direct zichtbaar te maken voor iedereen.
Regelmatig vragen ontwerpers mij hun design om te bouwen tot een website. Standaard krijg ik daarna de vraag ‘wat moet ik hiervoor aanleveren?’. In deze blog een kijkje in de keuken. Zo zie je hoe ik werk en wat ik nodig heb om jouw ontwerp tot leven te brengen.
Een website is een belangrijk onderdeel van je online aanwezigheid en het is essentieel dat het up-to-date blijft om de aandacht van bezoekers te trekken en vast te houden.
Tegenwoordig is het hebben van een zakelijke website een essentieel onderdeel van elk bedrijf. Of je nu een klein of groot bedrijf hebt, een website kan je helpen om je klantenbestand te vergroten en je merk te versterken.
Een belangrijk aspect van webdesign is het creëren van een website die gemakkelijk te gebruiken is voor jouw bezoekers. Het optimaliseren van jouw website voor een betere gebruikerservaring kan resulteren in een hogere betrokkenheid van jouw publiek en een betere conversieratio.
Voor onze websites betaal je een eenmalige prijs én sluit je een maandelijks onderhoudsplan af. Hierbij betaal je iedere maand voor het goed en veilig functioneren van je site. We leggen je uit waarom we met een onderhoudsplan werken.